Garnalen, vis of rundvlees... dankzij de wok heb je het binnen een half uurtje op tafel. Met verse pepers, vis-, oester- of soja- saus maak je het hemels! Maak bijvoorbeeld deze Thaise roerbak met rundvlees & groene peperkorrels.
Voorbereiding25 minutesminutes
Totale tijd25 minutesminutes
Ingrediënten
3elvissaus
rasp en sap van 1biolimoen
1tlrietsuiker
1grote wortelgrof geraspt
1groene chilipeperin dunne ringetjes
2elzonnebloemolie
1stengel citroengrassereh, zonder het taaie buitenblad, fijn geraspt
1tlgemalen komijn
1tlgemalen koriander
4kaffirlimoenblaadjesjeruk purut, gekneusd
3kleine Japanse auberginesof 1 grote aubergine, in 3 cm-blokjes
600grundergehakt
200mlkokosmelk
2elgroene peperkorrels
300rijstnoedelsgekookt, voor erbij
Instructies
Meng in een kom de vissaus met de limoenrasp en het -sap en de suiker. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg de wortel en peperringetjes toe en schep om.
Verhit de olie in een wok op matig tot hoog vuur. Roerbak hierin het citroengras, de komijn, koriander en limoenblaadjes ± 1 min. tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de aubergines toe en roerbak 1 min. Voeg het gehakt toe en roerbak het in ± 3 min. rul terwijl je het opbreekt met een pollepel. Voeg de kokosmelk, peperkorrels en 125 ml water toe. Roerbak nog 6-8 min. tot de aubergine gaar is en het water verdampt.
Voeg de wortel en peperringetjes toe. Breng de saus op smaak met wat van het vissausmengsel. Laat alles al omscheppend nog ± 1 min. doorwarmen. Serveer met de rijstnoedels.
Voedingswaarde
calorieën: 646kcal
eiwit: 35g
vet: 40g
koolhydraten: 33g
auteur: delicious.
Recepten: Olivia Andrews, Fotografie: Mark Roper, Styling: Kirsten Jenkins