teriyaki kipvleugels uit de oven met koolsla

teriyaki kipvleugels uit de oven met koolsla
Recepten: Danielle Alvarez, Styling: David Morgan, Fotografie: Alan Jensen.

Het nieuwe nummer magazine staat al helemaal in het teken van de voorbereidingen op de feestdagen: bomvol heerlijke recepten die je alvast kunt uitproberen voor kerst. Zorg ervoor dat je zonder stress de feestdagen ingaat met de juiste voorbereidingen. Bestel het nieuwe nummer hier!

Teriyaki kipvleugels uit de oven met koolsla

lactosevrij
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | feestdagen, feestelijk, kerst, weekend | internationaal | lactosevrij
Goede kiprecepten heb je nooit genoeg! Deze ovengebakken teriyaki-kipvleugels met koolsla zijn een echte klassieker en moet je een keer geprobeerd hebben. Als je teriyaki-saus zelf maakt, begrijp je pas goed hoe lekker teriyaki kan zijn…
Voorbereiding30 minutes
oven50 minutes
Totale tijd1 hour 20 minutes

Ingrediënten

  • 12 kipvleugels vleugels en drumsticks van elkaar losgesneden
  • el maizena
  • 1-2 el geroosterde sesamzaadjes om te serveren

teriyaki-saus

  • 95 g vloeibare honing
  • 4 el sake
  • 4 el mirin
  • 4 el sojasaus
  • 4 el oestersaus
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 tl geraspte verse gember

koolsla

  • 500 g witte kool in flinterdunne reepjes
  • 1 grote wortel luciferdikte
  • 3 lente-uitjes wit en groen apart, schuin gesneden, het groen om mee te bestrooien
  • 75 g Japanse mayonaise kewpie
  • 2 el rijstazijn
  • 2 el citroensap
  • 1 el sojasaus
  • 2 tl geroosterde sesamolie
  • evt. 10 g bonito-vlokken*

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 230°C. Meng de kipvleugels met de maizena en bestrooi licht met zout. Leg ze met de velkant omhoog op een rooster boven een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze ± 50 min. tot ze goudbruin en krokant zijn.
  • Doe intussen voor de teriyaki-saus alle ingrediënten in een kleine pan en breng aan de kook. Laat ± 15 min. al roerende zachtjes koken, tot een dikke saus. Zet apart.
  • Maak de koolsla door alle ingrediënten, behalve de bonito-vlokken, in een kom te mengen. Breng op smaak met ½ tl zout. Meng goed. Bestrooi de sla vlak voor het serveren met de bonito- vlokken als je die gebruikt.
  • Doe de kip in een grote kom en meng goed met 3-4 el teriyaki-saus. Bestrooi de vleugels met de achtergehouden groene lente-ui en geroosterd sesamzaad. Serveer ze met de koolsla en extra saus om in te dippen.

Voedingswaarde

calorieën: 876kcal
eiwit: 49g
vet: 49g
koolhydraten: 57g
auteur: delicious.
*Bonito-vlokken zijn gedroogde, gefermenteerde en gerookte tonijnvlokken. Te koop bij de toko.
Recepten: Danielle Alvarez, Styling: David Morgan, Fotografie: Alan Jensen.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: kipspiesjes met noedels, aubergine & zoetzure komkommer (deliciousmagazine.nl)