Goede kiprecepten heb je nooit genoeg! Deze ovengebakken teriyaki-kipvleugels met koolsla zijn een echte klassieker en moet je een keer geprobeerd hebben. Als je teriyaki-saus zelf maakt, begrijp je pas goed hoe lekker teriyaki kan zijn...
Voorbereiding30 minutesminutes
oven50 minutesminutes
Totale tijd1 hourhour20 minutesminutes
Ingrediënten
12kipvleugelsvleugels en drumsticks van elkaar losgesneden
1½elmaizena
1-2elgeroosterde sesamzaadjesom te serveren
teriyaki-saus
95gvloeibare honing
4elsake
4elmirin
4elsojasaus
4eloestersaus
2tenenknoflookfijngehakt
1tlgeraspte verse gember
koolsla
500gwitte koolin flinterdunne reepjes
1grote wortelluciferdikte
3lente-uitjeswit en groen apart, schuin gesneden, het groen om mee te bestrooien
75gJapanse mayonaisekewpie
2elrijstazijn
2elcitroensap
1elsojasaus
2tlgeroosterde sesamolie
evt. 10 g bonito-vlokken*
Instructies
Verwarm de oven voor op 230°C. Meng de kipvleugels met de maizena en bestrooi licht met zout. Leg ze met de velkant omhoog op een rooster boven een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze ± 50 min. tot ze goudbruin en krokant zijn.
Doe intussen voor de teriyaki-saus alle ingrediënten in een kleine pan en breng aan de kook. Laat ± 15 min. al roerende zachtjes koken, tot een dikke saus. Zet apart.
Maak de koolsla door alle ingrediënten, behalve de bonito-vlokken, in een kom te mengen. Breng op smaak met ½ tl zout. Meng goed. Bestrooi de sla vlak voor het serveren met de bonito- vlokken als je die gebruikt.
Doe de kip in een grote kom en meng goed met 3-4 el teriyaki-saus. Bestrooi de vleugels met de achtergehouden groene lente-ui en geroosterd sesamzaad. Serveer ze met de koolsla en extra saus om in te dippen.
Voedingswaarde
calorieën: 876kcal
eiwit: 49g
vet: 49g
koolhydraten: 57g
auteur: delicious.
*Bonito-vlokken zijn gedroogde, gefermenteerde en gerookte tonijnvlokken. Te koop bij de toko.Recepten: Danielle Alvarez, Styling: David Morgan, Fotografie: Alan Jensen.