lactosevrij
aantal 6 |
hapje |
|
|
lactosevrij
Met deze verrukkelijke tempura oesters tover je je terras om in een resto aan een Zuid-Europese kunst. Een trucje om de vakantie nog even te verlengen. Nog meer vis voor een zwoele avond: groene sobanoedels met sesam-tonijn
Kookgerei
- ook nodig: evt. keukenthermometer
Ingrediënten
- zonnebloemolie, om in te frituren
- 5 el 50 g bloem
- 5 el 50 g maïzena
- 175 ml ijskoud koolzuurhoudend water
- 2 tl wit sesamzaad + extra geroosterd
- sesamzaad voor erover
- 18 oesters geopend, afgespoeld en drooggedept (bewaar de schelpen)
dipsaus
- 3 el limoensap + limoenschijfjes voor erbij
- 1 el vissaus
- 1 el fijne kristalsuiker
- 2 rawit pepertjes, fijngesneden
- 1 teen knoflook, fijngesneden
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de dipsaus in een ondiep schaaltje.
- Schenk een wok of diepe koekenpan voor een derde vol met zonnebloemolie en verhit die tot 180°C. Als een stukje brood in 30 sec. goudbruin kleurt, is de olie heet genoeg.
- Klop in een kom de bloem, maïzena en het koolzuurhoudende water met een snuf zout door elkaar en voeg het sesamzaad toe. Doop de oesters door het beslag en frituur de helft in 1-2 min., zodat ze een goudbruin en knapperig korstje krijgen. Laat uitlekken op keukenpapier en houd warm terwijl je de rest frituurt.
- Leg elke oester in een oesterschelp, strooi er wat sesamzaad over en serveer met de dipsaus. Geef er limoenschijfjes bij.
Voedingswaarde
calorieën: 120kcal
eiwit: 3g
vet: 4g
koolhydraten: 18g
RECEPTEN: CORINNE PARKS | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: DAVID MORGAN.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Lees ook: tempura beslag: zo maak je de lekkerste tempura of fritto misto