vegetarisch
aantal 4 |
Borrelhapje, hapje, hapjes |
|
internationaal |
vegetarisch
Deze knapperige tarte flambée met aubergine & burrata ziet er niet alleen prachtig uit, hij smaakt ook heerlijk!
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 1 rol flammkuchendeeg*
- 2 el crème fraîche
- 1 bol burrata
- 6 cherrytomaatjes
- 50 ml frisgroene olijfolie
- paar takjes kervel, blaadjes geplukt
- 1/3 bosje bieslook, fijngesneden
- paar takjes dille
- evt. eetbare bloemetjes
Instructies
- Pak de aubergine goed in folie en gril op een bbq of onder grill tot helemaal zacht in 30 min. Schep het vruchtvlees uit de schil, schep om met zout en peper.
- Verhit de oven voor op 150°C.
- Rol het deeg uit op een bebloemd aanrechtblad en vorm tot een ovaal. Bak het deeg ± 10 min. voor. Besmeer de bodem met crème fraîche, laat de randen ruim vrij. Pluk de burrata en verdeel over de flammenkuchen. Halveer de tomaatjes. Verdeel de aubergine over de tarte flambee met ook de tomaatjes, bestrooi met olijfolie, fleur de sel en zwarte peper.
- Verhoog de oventemperatuur tot 220°C. Bak de tarte flambée goudbruin in ± 20 min. Bestrooi daarna met de bieslook, dille, kervel en eetbare bloemetjes.
- * Of maak je eigen deeg door 200 g bloem te mengen met 2 el olie en 125 g water en 1 tl zout. Kneed tot een soepel deeg en rol heel dun uit op een bebloemd werkblad.
Voedingswaarde
calorieën: 441kcal
eiwit: 14g
vet: 25g
koolhydraten: 36g
Recept: Ewout Eleveld, fotografie: Chantal Artns en styling: Maaike Koorman
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Meer burrata-inspiratie? Bekijk hier een van onze lijstjes: 17x favorieten met burrata