Deze knapperige tarte flambée met aubergine & burrata ziet er niet alleen prachtig uit, hij smaakt ook heerlijk!
Voorbereiding20 minutesminutes
Kooktijd1 hourhour
Totale tijd1 hourhour20 minutesminutes
Ingrediënten
1aubergine
1rol flammkuchendeeg*
2elcrème fraîche
1bol burrata
6cherrytomaatjes
50mlfrisgroene olijfolie
paar takjes kervel,blaadjes geplukt
1/3bosje bieslook,fijngesneden
paar takjes dille
evt. eetbare bloemetjes
Instructies
Pak de aubergine goed in folie en gril op een bbq of onder grill tot helemaal zacht in 30 min. Schep het vruchtvlees uit de schil, schep om met zout en peper.
Verhit de oven voor op 150°C.
Rol het deeg uit op een bebloemd aanrechtblad en vorm tot een ovaal. Bak het deeg ± 10 min. voor. Besmeer de bodem met crème fraîche, laat de randen ruim vrij. Pluk de burrata en verdeel over de flammenkuchen. Halveer de tomaatjes. Verdeel de aubergine over de tarte flambee met ook de tomaatjes, bestrooi met olijfolie, fleur de sel en zwarte peper.
Verhoog de oventemperatuur tot 220°C. Bak de tarte flambée goudbruin in ± 20 min. Bestrooi daarna met de bieslook, dille, kervel en eetbare bloemetjes.
* Of maak je eigen deeg door 200 g bloem te mengen met 2 el olie en 125 g water en 1 tl zout. Kneed tot een soepel deeg en rol heel dun uit op een bebloemd werkblad.
Voedingswaarde
calorieën: 441kcal
eiwit: 14g
vet: 25g
koolhydraten: 36g
auteur: delicious.
Recept: Ewout Eleveld, fotografie: Chantal Artns en styling: Maaike Koorman