tartare van buikspek met misoboter, sinaasappel en gember

tartare van buikspek met misoboter, sinaasappel en gember

aantal 4 | voorgerecht | feestelijk, kerst | internationaal |
Deze Japanse variant van de klassieke tartare is een explosie van smaak. Nog zo’n lekkere Aziatische variant: steak tartare met gember en sesamolie.
Totale tijd20 minutes

Ingrediënten

  • 1 stuk buikspek à 400 g, zonder zwoerd (of gebruik speklapjes)
  • 1 el boter
  • ½ el lichte misopasta
  • rasp van ½ (bio)sinaasappel
  • 4 el ingelegde Japanse gember, de helft fijngesneden
  • 1-2 el ponzu*
  • 6 lente-uitjes, zeer fijn gesneden
  • 2 el gomasio*
  • shisocress

Instructies

  • Snijd het buikspek in mini-blokjes. Bak ze rondom goudbruin in de koekenpan in ± 7 min. Meng de boter met de misopasta en bak nog 1-2 min. mee. Meng ook de helft van de sinaasappelrasp, de helft van de fijngehakte gember en de ponzu erdoor.
  • Verdeel in mooie porties over 4 borden of kommetjes (of maak 1 grote). Leg in het midden plukjes ingelegde gember en eromheen – of in kommetjes – bergjes lente-ui, gomasio en shiso. Of meng al een beetje. Bestrooi met de rest van de sinaasappelrasp.

Voedingswaarde

calorieën: 400kcal
eiwit: 17g
vet: 35g
koolhydraten: 4g
auteur: delicious.
* Ponzu is een lichte, Japanse saus van zoete rijstwijn, zeewier, bonitovlokken en soms sojasaus. Gomasio is grof gemalen geroosterd sesamzaad gemengd met zout. Beide te koop bij de Aziatische supermarkt of online.
Styling, bereiding en fotografie: Marianne Snel. Recepten: Merijn Tol. Bewerking: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!