veganistisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
italiaans |
vegan
hoofdgerecht |
|
italiaans |
vegan
Herfstfavorieten als ragù maak je heel makkelijk vega of vegan. Gebruik extra veel groenten, peulvruchten, kruiden en specerijen en herontdek comfortfood vol smaak.
Ingrediënten
- 125 ml extra vergine olijfolie
- 3 stengels bleekselderij, kleingesneden
- 1 grote wortel, kleingesneden
- 1 venkelbol, kleingesneden
- 1 ui, fijngesneden
- 3 tenen knoflook, kleingesneden
- ½ bosje rozemarijn naaldjes fijngesneden
- ½ bosje tijm blaadjes fijngesneden
- 1 bosje salie blaadjes fijngesneden
- 400 g kikkererwten uit blik, afgespoeld en uitgelekt
- 150 g halfgedroogde tomaten op olie pot, uitgelekt en kleingesneden
- 700 ml pastasaus met basilicum
- 125 ml rode wijn
- 1-2 tl sojasaus
- 400 g tagliatelle, beetgaar gekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking
- vegan parmezaan fijn geraspt, voor erover
Instructies
-
Verhit de olie in een grote (braad)pan op halfhoog vuur. Schep hierin de bleekselderij, wortel, venkel en ui met een flinke snuf zout ± 15 min. om en laat
-
licht kleuren. Voeg de knoflook en kruiden toe en schep de groenten nog ± 2 min. om tot ze geuren. Voeg ook de kikkererwten en de gedroogde tomaten toe. Voeg de pastasaus, wijn, 125 ml water en de sojasaus toe. Draai het vuur laag en laat de saus onder af en toe roeren ± 25 min. zachtjes inkoken. Voeg zout en peper naar smaak toe.
-
Schep de gekookte pasta door de saus en strooi er voor serveren versgemalen zwarte peper en parmezaan over.
Voedingswaarde
calorieën: 851kcal
eiwit: 17g
vet: 45g
koolhydraten: 87g
RECEPTEN: PHOEBE WOOD | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!