tafelzuur met anijs & kaneel uit kookboek Shoukran

Tafelzuur met anijs & kaneel

In het nieuwe kookboek ‘Shoukran’ voert chef Abdel Alaoui je langs zijn rijke culinaire familiegeschiedenis en geeft hij menig traditioneel gerecht een moderne twist. Kijk maar naar dit recept voor tafelzuur!

Met de honderd recepten die het kookboek rijk is, zet je gegarandeerd een Marokkaans feestmaal op tafel waarvoor iedereen je duizendmaal zal bedanken. Lees hier meer over het boek.

€26,99 via uitgeverij Becht.

Tafelzuur met anijs en kaneel

glutenvrij, veganistisch
aantal 2 | hapje | | marokkaans | glutenvrij, vegan
Een goede maaltijd heeft contrast in kleur, smaak, textuur en zelfs temperatuur. Met zo'n zelfgemaakte pot tafelzuur kun je bijna alle hokjes afvinken: knapperige textuur, zure smaak, en prachtige felle kleuren die niet misstaan op een grote schaal couscous.
In Shoukran deelt de Marokkaanse chef Abdel Alaoui de recepten die zijn moeder heeft doorgegeven en die hij eigen heeft gemaakt. Het zijn de recepten waar zijn gezin het allergelukkigst van wordt, en nu jij ook!
voorbereiding15 minutes
rusten10 days
totale tijd10 days 15 minutes

ingrediënten

  • 500 ml witte natuurazijn
  • 100 g suiker
  • 1 liter water
  • 5 kaneelstokjes
  • 5 stuks steranijs
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 el korianderzaad
  • 1 wortel in grote stukken
  • ½ wittekool in grote stukken
  • 100 g bloemkool
  • 2 rode uien in parten
  • 4 bladeren rodekool, in grote stukken
  • 1 handje radijsjes, in grote stukken
  • 1 rode paprika, in grote stukken
  • 1 rode chilipeper, in grote stukken
  • 2 kleine komkommers, in grote stukken

instructies

  • Voor 1 of 2 potten. Je kunt de potten 6 maanden in de koelkast bewaren.
  • Steriliseer de potten en deksels door ze 10 minuten in water te koken.
  • Breng de azijn, suiker en het water in een grote pan aan de kook. Voeg de kaneelstokjes, steranijs en het venkel- en korianderzaad toe.
  • Verdeel de groenten over de potten en schenk de kokende inmaakvloeistof erover. Sluit de potten hermetisch, laat afkoelen en zet ze 10 dagen in de koelkast voor je het tafelzuur gaat nuttigen.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
RECEPT: ABDEL ALAOUI | FOTOGRAFIE: DAVID JAPY.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: vis uit de oven met dukkah en geroosterde-knoflookmayo

Tafelzuur met anijs & kaneel