Wij hebben zin in een nieuw culinair jaar, 365 dagen om te proeven, proberen én ontdekken. Dus nemen we je mee in alles wat er op kookgebied gebeurt. Deze sticky tamarinde-koffiebanaan met kokosyoghurt van Julie, geeft alvast een goed voorproefje. Ben je benieuwd geworden naar wat je nog meer in het nieuwe nummer kunt vinden? Bestel ‘m hier!
Sticky tamarinde-koffiebanaan met kokosyoghurt
aantal 4 |
dessert, nagerecht |
|
|
Fris-hartige tamarinde in combi met rinse koffie en zoete banaan. Plus een tropisch hintje kokosyoghurt en limoen. Julie kan er geen genoeg van krijgen.
Ingrediënten
- 2 el tamarindepasta
- 5 el lichtbruine basterdsuiker
- 2 el espresso
- 50 g boter
- 4 plakken, oud bananenbrood
- 2 bananen, gehalveerd in de lengte
- 200 g kokosyoghurt
- rasp van 1 biolimoen
Instructies
- Verwarm de tamarindepasta al roerende op middelhoog vuur samen met de basterdsuiker en espresso in de steelpan tot de suiker is opgelost.
- Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de plakken bananenbrood ± 2 min. per kant. Verdeel over 4 dessertbordjes en schep een lekkere dot kokosyoghurt op de plakken.
- Verhit de koekenpan opnieuw en bak de bananen met de snijkant naar beneden samen met de sticky saus tot ze goudbruin kleuren, keer regelmatig.
- Schep de bananen op de plakken bananenbrood en verdeel de sticky saus erover. Maak af met limoenrasp.
Voedingswaarde
calorieën: 381kcal
eiwit: 4g
vet: 24g
koolhydraten: 36g
TIP Geen oud bananenbrood voor handen, maar wel zin om te bakken? Zoek het recept op deliciousmagazine.nl of neem dunne plakjes kant-en-klaar suikerbrood en bak kort in de boter.
Recepten & Foodstyling: Julie Teeken, Fotografie: Mevrouw Mel, Styling: Ingrid van Kuringen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!