nr.1 foodmagazine

sticky gochujang-tofoe met romige kimchi-pindasaus

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
sticky gochujang-tofoe met romige kimchi-pindasaus
lactosevrij
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | weekend | aziatisch, koreaans | lactosevrij
Tofoe is een gezonde, eiwitrijke vleesvervanger waar je alle kanten mee op kunt. In dit recept wordt de tofoe eerst gemarineerd in een pittige Koreaanse gochujangsaus en daarna kort gebakken. Het gerecht wordt afgemaakt met noedels, boksoi en een bijzondere kimchi-pindasaus. Eet smakelijk!
voorbereiding2 uur
kooktijd35 minuten
uitlekken30 minuten
totale tijd3 uur 5 minuten

ingrediënten

  • 300 g sobanoedels
  • 1-4 boksoi of shanghai-paksoi
  • 400 g stevige tofoe
  • 2 el gochujang*
  • el sojasaus Japanse
  • 2 el gembersiroop
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 1 el maizena
  • ± 100 g kimchi van de toko, van topkwaliteit
  • 60 g pindakaas
  • ± 1 el vissaus
  • citroensap naar smaak
  • neutrale olie om in te bakken

instructies

  • Snijd de tofoe in repen. Wikkel ze naast elkaar in een schone theedoek en zet er wat zwaars op. Laat zo ± 30 min. uitlekken.
  • Meng voor de marinade de gochujang met 1 el sojasaus en de gembersiroop. Pureer bijna alle kimchi samen met de pindakaas, ½ el vissaus en 60 ml water. Doe in een pan en warm door. Leng evt. aan met extra water tot een dikke saus en breng op smaak met zout en evt. wat citroensap.
  • Verhit een laagje olie in de koekenpan, haal de tofoerepen door de maizena en bak de tofoerepen knapperig in ± 6 min. Keer ze halverwege. Schenk de olie uit de pan, zet het vuur iets lager, voeg de marinade toe met 1 el water en bak voorzichtig omscheppend in een paar minuten tot de tofoerepen lekker sticky zijn.
  • Snijd intussen de boksoi in de lengte in kwarten. Verhit de laatste el olie in de koekenpan. Bak de boksoi af en toe kerend op halfhoog vuur ± 8-10 min. en voeg dan de laatste ½ el sojasaus, 1 tl vissaus en citroensap naar smaak toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Kook de sobanoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de tofoe met de boksoi, noedels en kimchi-saus en maak af met de laatste kimchi.
Voedingswaarde:
calorieën: 727kcal
|
eiwit: 27g
|
vet: 36g
|
koolhydraten: 70g
auteur: delicious.
* Gochujangis een pittige Koreaanse chilipeperpasta. Te koop in de Aziatische supermarkt.
Tip: bestrijk de tofoe met wat marinade en laat 2 uur tot 1 nacht marineren. Wrijf de marinade van de tofoe voor het bakken.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
sticky gochujang-tofoe met romige kimchi-pindasaus
Recept: Dosia Brewer | FotografieL Jeroen van der Spek | Styling: Maaike Koorman | Bereiding: Jessica Lek | Keramiek: marjokedeheer.com