sticky gochujang-tofoe met romige kimchi-pindasaus

sticky gochujang-tofoe met romige kimchi-pindasaus
Recept: Dosia Brewer | FotografieL Jeroen van der Spek | Styling: Maaike Koorman | Bereiding: Jessica Lek | Keramiek: marjokedeheer.com
lactosevrij
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
weekend |
aziatisch, koreaans |
lactosevrij
Tofoe is een gezonde, eiwitrijke vleesvervanger waar je alle kanten mee op kunt. In dit recept wordt de tofoe eerst gemarineerd in een pittige Koreaanse gochujangsaus en daarna kort gebakken. Het gerecht wordt afgemaakt met noedels, boksoi en een bijzondere kimchi-pindasaus. Eet smakelijk!
Voorbereiding2 hours
Kooktijd35 minutes
uitlekken30 minutes
Totale tijd3 hours 5 minutes

Ingrediënten

  • 300 g sobanoedels
  • 1-4 boksoi of shanghai-paksoi
  • 400 g stevige tofoe
  • 2 el gochujang*
  • el sojasaus (Japanse)
  • 2 el gembersiroop
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 el maizena
  • ± 100 g kimchi van de toko, van topkwaliteit
  • 60 g pindakaas
  • ± 1 el vissaus
  • citroensap, naar smaak
  • neutrale olie, om in te bakken

Instructies

  • Snijd de tofoe in repen. Wikkel ze naast elkaar in een schone theedoek en zet er wat zwaars op. Laat zo ± 30 min. uitlekken.
  • Meng voor de marinade de gochujang met 1 el sojasaus en de gembersiroop. Pureer bijna alle kimchi samen met de pindakaas, ½ el vissaus en 60 ml water. Doe in een pan en warm door. Leng evt. aan met extra water tot een dikke saus en breng op smaak met zout en evt. wat citroensap.
  • Verhit een laagje olie in de koekenpan, haal de tofoerepen door de maizena en bak de tofoerepen knapperig in ± 6 min. Keer ze halverwege. Schenk de olie uit de pan, zet het vuur iets lager, voeg de marinade toe met 1 el water en bak voorzichtig omscheppend in een paar minuten tot de tofoerepen lekker sticky zijn.
  • Snijd intussen de boksoi in de lengte in kwarten. Verhit de laatste el olie in de koekenpan. Bak de boksoi af en toe kerend op halfhoog vuur ± 8-10 min. en voeg dan de laatste ½ el sojasaus, 1 tl vissaus en citroensap naar smaak toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Kook de sobanoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de tofoe met de boksoi, noedels en kimchi-saus en maak af met de laatste kimchi.

Voedingswaarde

calorieën: 727kcal
eiwit: 27g
vet: 36g
koolhydraten: 70g
auteur: delicious.
* Gochujang is een pittige Koreaanse chilipeperpasta. Te koop in de Aziatische supermarkt.

Tip: bestrijk de tofoe met wat marinade en laat 2 uur tot 1 nacht marineren. Wrijf de marinade van de tofoe voor het bakken.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!