glutenvrij, lactosevrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
herfst, kerst, najaar, winter |
marokkaans |
glutenvrij, lactosevrij
hoofdgerecht |
herfst, kerst, najaar, winter |
marokkaans |
glutenvrij, lactosevrij
Spruitjes zijn natuurlijk echt niet alleen Nederlands. Dat proef je in deze Marokkaans geïnspireerde stoof met veel specerijen.
Ingrediënten
- ½ bol knoflook
- 1 bosje koriander
- 1 el paprikapoeder
- 1 el gemalen komijn
- 1 el azijn of citroensap
- 4 moten witvis (zeebaars, dorade, kabeljauw, heek)
- 2 sjalotten
- 1 grote ui
- olijfolie
- ½ el komijnzaad
- ½ el korianderzaad
- 500 g spruitjes, in de lengte gehalveerd
- 800 g tomatensaus (polpa di pomodoro,2 blikken)
- 300 ml vers sinaasappelsap
- 1 el (bio)sinaasappelrasp
Instructies
-
Haal de teentjes knoflook los. Snijd de koriander grof. Doe 2 teentjes knoflook met de koriander, het paprikapoeder, de komijn, azijn en wat zout in een grote vijzel (of de kom van je staafmixer) en stamp of maal tot een fijne pasta. Meng daarna met wat olijfolie en wrijf de moten vis in met de chermoula. Laat even marineren.
-
Snijd de rest van de knoflook fijn. Snijd de sjalotten in halve ringen. Verhit een flinke scheut olijfolie en bak de sjalotten en knoflook 15 min. op matig vuur. Stamp het komijn- en koriander- zaad fijn en voeg toe. Voeg daarna de spruiten toe en roerbak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatensaus toe, de sinaasappelrasp en het –sap en breng op smaak met zout. Stoof op laag vuur 25 min.
-
Verhit nog wat olie in een koekenpan en bak de moten vis licht goudbruin rondom. Serveer de stoof met een moot vis erbovenop.
Voedingswaarde
calorieën: 389kcal
eiwit: 28g
vet: 16g
koolhydraten: 27g
RECEPTEN, TEKST: MERIJN TOL | FOTOGRAFIE: CHANTAL ARNTS | STYLING: LAURA VIJSELAAR.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!