Stoven is van alle culturen en alle seizoenen. Én het hoeft heus niet ingewikkeld te zijn of uren te duren. Neem bijvoorbeeld deze rijke sperziebonenstoof met frisse tomatensaus en feta.
Nog meer vegetarisch? 27x vegetarische winterse gerechten
Sperziebonenstoof met tomatensaus en feta
glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd, weekend |
mediterraan, mediterraans |
glutenvrij, vegetarisch
Wie zegt dat je vlees nodig hebt voor een hartige stoof? Met deze combinatie van sperziebonen, tomaten en feta kom je een heel eind!
Ingrediënten
- 160 ml extra vergine olijfolie
- 1 kleine ui, fijngesneden
- 2 tenen knoflook, geperst
- ½ tl gerookte-paprikapoeder, hot
- ½ tl gemalen komijn
- 1 kg tomaten, in 3 cm-stukken
- 1 el tomatenpuree
- 450 g sperziebonen, afgehaald
- 100 g feta, verbrokkeld
Instructies
- Verhit driekwart van de olijfolie in een grote braadpan op matig vuur en fruit de ui ± 3 min. Voeg de knoflook, het gerookte-paprikapoeder, komijnpoeder, de tomaten, tomatenpuree, 1 tl zout en ½ tl versgemalen zwarte peper toe. Schep ± 2 min. om zodat je de tomatenpuree ontzuurt.
- Voeg de sperziebonen toe en overgiet ze met ± 500 ml water. Breng aan de kook en stoof de sperziebonen afgedekt ± 45 min. Neem de deksel van de pan en laat de saus 15-20 min. inkoken.
- Roer de rest van de olijfolie (± 3 el) erdoor. Bestrooi vlak voor serveren met de feta. Lekker met knapperig brood en een frisse salade.
Voedingswaarde
calorieën: 522kcal
eiwit: 9g
vet: 46g
koolhydraten: 12g
RECEPT, BEREIDING: EKE MARIËN | FOTOGRAFIE: ERIC VAN LOKVEN | STYLING: JAN WILLEM VAN RIEL
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!