aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
italiaans |
Aglio, olio e peperoncino, de klassieke pasta met knoflook, olijfolie en chili, krijgt hier een luxe extra: garnalen en boter! Dit wil je vanavond op je bord.
Ingrediënten
- 400 g spaghetti
- 125 ml extra vergine olijfolie
- 4 tenen knoflook in plakjes
- 1 rode chilipeper in dunne ringetjes + extra peperringetjes voor erover
- 20 grote rauwe garnalen, schoongemaakt
- ¼ bosje bladpeterselie, fijngesneden
- rasp van 1 biocitroen + citroenpartjes voor erbij
- 80 g boter, in blokjes
Instructies
- Kook de spaghetti in een pan met licht gezouten ruim kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en vang daarbij 165 ml van het kookwater op.
- Verhit intussen een grote, diepe koekenpan op matig tot hoog vuur. Voeg de olie, knoflook en chilipeper toe en bak 2-3 min. onder regelmatig omscheppen tot de knoflook goudgeel kleurt. Voeg de garnalen toe en schep ze 4-5 min. om tot ze net roze kleuren. Voeg de spaghetti, peterselie en citroenrasp toe en schep om.
- Schenk het opgevangen kookwater van de pasta erbij, voeg de boterblokjes toe en schep ze erdoor, zodat je een romige saus krijgt. Voeg zout en peper naar smaak toe. Leng de saus zo nodig aan met wat water.
- Bestrooi met nog wat peperringetjes en versgemalen zwarte peper, en geef er citroenpartjes bij.
Voedingswaarde
calorieën: 794kcal
eiwit: 18g
vet: 49g
koolhydraten: 73g
RECEPT: SILVA COLLOCA | FOTOGRAFIE: ANSON SMART | STYLING: DAVID MORGAN.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Nog meer lekkers met garnalen: garnalencocktail met avocado en gefrituurde basilicum