lactosevrij
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd, weekend |
italiaans |
lactosevrij
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd, weekend |
italiaans |
lactosevrij
Écht lekker kan soms zo simpel zijn. Janneke kookt graag in weinig tijd, zonder dat je dat aan het resultaat kunt proeven. Deze linguine geef je een nog intensere smaak door het water (deels) te vervangen door donker bier of een lekkere scheut rode wijn.
Serveer absoluut met geraspte, parmezaanse kaas voor extra umami.
Zin in meer gerechten met bier? Maak deze speciale uiensoep!
Ingrediënten
- 2 stengels bleekselderij
- 500 g tomaten
- 150 g baconreepjes
- 70 g tomatenpuree (1 blikje)
- 1/2 tl gerookte-paprikapoeder
- 350 g spaghetti
- 2 takjes peterselie
- 160 g linzen (1 blikje, uitgelekt)
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 el olijfolie
Instructies
-
Snijd de ui en knoflook fijn, de bleeksel- derij in boogjes en de tomaten in blokjes. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de baconreepjes in 4 min. knapperig.
-
Voeg de ui met de knoflook en de bleek- selderij toe en bak 2 min. Schep de tomaten erdoor en bak nog 4 min.
-
Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee tot het donkerder wordt. Voeg het gerookte-paprikapoeder met 200 ml water toe en breng de saus aan de kook. Draai het vuur laag en laat de saus 10 min. op laag vuur iets inkoken. Roer af en toe.
-
Kook intussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de peterselie fijn.
-
Giet de spaghetti af. Schep de linzen door de tomatensaus. Meng de spaghetti met de saus en breng op smaak met zout en peper. Schep de spaghetti op een schaal en bestrooi met de peterselie.
Voedingswaarde
calorieën: 715kcal
eiwit: 18g
vet: 35g
koolhydraten: 78g
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI
.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!