spaghetti met krab, rode peper en kruidige pangrattato

spaghetti met krab, rode peper en kruidige pangrattato
RECEPT, BEREIDING, STYLING: KATIE QUINN DAVIES.
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | feestelijk, kerst, weekend | italiaans |
Er gaat niets boven Italiaans eten, vinden wij. Je keuken stroomt vol met verrukkelijke geuren en het is een feest om zo'n schaal vol spaghetti met krab op tafel te zetten als er gasten blijven eten.
Kooktijd45 minutes
Totale tijd45 minutes

Ingrediënten

  • 10 el olijfolie
  • 140 g broodkruim*
  • rasp en sap van 1 biocitroen + citroenpartjes voor erbij
  • handvol bladpeterselie, fijngesneden
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 lange rode peper, zaadjes verwijderd en fijngesneden
  • 500 g verse gekookte krab**
  • 400 g spaghetti

Instructies

  • Verhit voor de pangrattato 4 el olie in een grote koekenpan op matig vuur. Voeg het broodkruim, citroenrasp en wat zout en peper toe. Schep dit 3-4 min. om tot het broodkruim licht geroosterd is. Schep het in een kom, laat het afkoelen en schep de peterselie erdoor. Veeg de koekenpan schoon.
  • Kook de spaghetti in een pan met licht gezouten ruim kokend water beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Zet intussen de koekenpan weer op matig vuur en verhit hierin 1 el olie. Schep hierin de ui en knoflook 5-7 min. om. Voeg de rode peper toe en bak 1 min. mee. Voeg de krab toe en laat al omscheppend in 1-2 min. doorwarmen. Voeg het citroensap en de resterende 5 el olie toe en schep alles goed om. Verwarm dit 5 min. op heel laag vuur onder af en toe omscheppen.
  • Giet de pasta af (bewaar iets van het pastawater) en voeg direct de krabsaus plus 2-3 el van het pastakookwater toe. Schep dit losjes om met een pastatang. Schep de helft van de pangratto erdoor.
  • Schep de pasta in een schaal en strooi de rest van de pangratto erover. Serveer direct met citroenpartjes.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
RECEPT, BEREIDING, STYLING: KATIE QUINN DAVIES.
* Broodkruim maak je liefst van oud brood: snijd de korsten er vanaf en verkruimel het brood of doe dit in de keukenmachine. Vers brood kun je kort drogen in een oven van 100°C, zodat het makkelijker verkruimelt.
** Verse krab koop je bij een goede viswinkel, bestel het van tevoren om teleurstelling te voorkomen of gebruik een goede kwaliteit krab uit blik. Om de krab uit de schaal te halen kraak je de schaal en breek je hem open. Dat gaat goed met een lepel. Of bekijk hoe Jeroen Robberegt het aanpakt. Het vlees uit een kreeft halen, verschilt niet heel veel van hoe je een krab behandelt.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: ragù van varkensvlees met rode wijn en pappardelle