spaghetti alla carbonara

spaghetti alla carbonara
lactosevrij
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | italiaans |
De succesfactoren voor een goede spaghetti alla carbonara? De juiste ingrediënten (niet meer dan 5), al dente pasta, smeuïge saus van net gestolde eieren én direct opeten!
Voorbereiding25 minutes
Totale tijd25 minutes

Ingrediënten

  • 250 g guanciale pancetta of ontbijtspek, in blokjes
  • 500 g spaghetti of bucatini
  • 4 eieren
  • 1 eidooier
  • 150 g parmezaanse kaas geraspt
  • 50 ml olijfolie

Instructies

  • Bak het spek op middelhoog vuur krokant in 5-10 min. Bestrooi met verse peper en zet apart.
  • Kook de spaghetti beetgaar in 5 l kokend water met 2 el zout. Volg de aanwijzingen op de verpakking voor de kooktijd.
  • Klop de eieren met de extra dooier los in een ruime kom die groot genoeg is om er straks de pasta bij te doen. Zet de geraspte parmezaanse kaas klaar.
  • Giet de pasta af en houd 100 ml kookwater apart.
  • Doe de pasta terug in de pan met het spek, kookwater en de olijfolie. Warm nog een minuutje door.
  • Doe de pasta over in de kom met eieren en meng goed. Serveer direct.

Voedingswaarde

calorieën: 978kcal
eiwit: 50g
vet: 45g
koolhydraten: 90g
auteur: delicious.
Recept: Eke Marien
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Ook lekker: deze snelle variant met paddenstoelen.