lactosevrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
De succesfactoren voor een goede spaghetti alla carbonara? De juiste ingrediënten (niet meer dan 5), al dente pasta, smeuïge saus van net gestolde eieren én direct opeten!
Ingrediënten
- 250 g guanciale pancetta of ontbijtspek, in blokjes
- 500 g spaghetti of bucatini
- 4 eieren
- 1 eidooier
- 150 g parmezaanse kaas geraspt
- 50 ml olijfolie
Instructies
- Bak het spek op middelhoog vuur krokant in 5-10 min. Bestrooi met verse peper en zet apart.
- Kook de spaghetti beetgaar in 5 l kokend water met 2 el zout. Volg de aanwijzingen op de verpakking voor de kooktijd.
- Klop de eieren met de extra dooier los in een ruime kom die groot genoeg is om er straks de pasta bij te doen. Zet de geraspte parmezaanse kaas klaar.
- Giet de pasta af en houd 100 ml kookwater apart.
- Doe de pasta terug in de pan met het spek, kookwater en de olijfolie. Warm nog een minuutje door.
- Doe de pasta over in de kom met eieren en meng goed. Serveer direct.
Voedingswaarde
calorieën: 978kcal
eiwit: 50g
vet: 45g
koolhydraten: 90g
Recept: Eke Marien
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Ook lekker: deze snelle variant met paddenstoelen.