aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
De succesfactoren voor een goede spaghetti alla carbonara? De juiste ingrediënten (niet meer dan 5), al dente pasta, smeuïge saus van net gestolde eieren én direct opeten!
Voorbereiding25 minutesminutes
Totale tijd25 minutesminutes
Ingrediënten
250gguancialepancetta of ontbijtspek, in blokjes
500gspaghetti of bucatini
4eieren
1eidooier
150gparmezaanse kaasgeraspt
50mlolijfolie
Instructies
Bak het spek op middelhoog vuur krokant in 5-10 min. Bestrooi met verse peper en zet apart.
Kook de spaghetti beetgaar in 5 l kokend water met 2 el zout. Volg de aanwijzingen op de verpakking voor de kooktijd.
Klop de eieren met de extra dooier los in een ruime kom die groot genoeg is om er straks de pasta bij te doen. Zet de geraspte parmezaanse kaas klaar.
Giet de pasta af en houd 100 ml kookwater apart.
Doe de pasta terug in de pan met het spek, kookwater en de olijfolie. Warm nog een minuutje door.
Doe de pasta over in de kom met eieren en meng goed. Serveer direct.