snelle tiramisu met rood fruit

triple berry tiramisu frambozen aardbeien

Yes, het zomerfruitseizoen vol kersen, rabarber, aardbeien en frambozen barst los! Pluk of koop het fruit en maak als de wiedeweerga deze pikante bessentiramisu met gemberbier.

Heb je de zomer-bakdrift te pakken, ga dan ook voor onze rabarbertaart met aardbei-muntsalsa en maak pistache-panna cotta met basilicum-kersen. Toch liever fruit-ijsjes? Wij geven je in het juni-nummer vier easy recepten om desserts en zoet bomvol fruit te delen. Bestel het blad hier.

Triple berry tiramisu

aantal 6 | nagerecht, zoet | | |
Geef deze mocktail onder de tiramisu een lekker pittige kick door de lange vingers in gemberbier te dopen. Voor een extra spicy touch voeg je een snuf versgemalen kardemom toe (alleen de zaadjes, niet de groene peulen) aan het mascarpone-mengsel. Dat past bij elkaar als yin en yang! Want wat je misschien nog niet wist: gember en kardemom zijn familie van elkaar.
kooktijd20 minutes
opstijven4 hours
totale tijd4 hours 20 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: schaal van 16×22 cm en 6 cm hoog

ingrediënten

  • 400 g mascarpone
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 1 vanillepeul, in de lengte gehalveerd, merg eruit geschraapt
  • 250 ml slagroom, lobbig opgeklopt
  • 175 g lange vingers
  • 200 ml gemberbier
  • 350 g aardbeien, in plakjes
  • 250 g frambozen, gehalveerd
  • 250 g bramen, gehalveerd
  • 1 el roze peper, geplet

instructies

  • Klop de mascarpone met de suiker en het vanillemerg luchtig. Meng de slagroom door de mascarpone.
  • Dompel de lange vingers een voor een in het gemberbier en bedek de bodem van de schaal ermee.
  • Beleg met 1⁄3 van het fruit en de helft van de mascarponecrème. Herhaal met nog 1⁄3 van het fruit en de rest van de mascarponecrème. Eindig met de rest van het fruit. Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast. Garneer met de roze peper.
Voedingswaarde:
calorieën: 727kcal
|
eiwit: 10g
|
vet: 48g
|
koolhydraten: 62g
auteur: delicious.
RECEPTEN, STYLING: LES FILLES ROUGES | FOTOGRAFIE: WOUT HENDRICKX.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lekker als voorafje: bruschetta met gegrilde nectarine

triple berry tiramisu frambozen aardbeien
RECEPTEN, STYLING: LES FILLES ROUGES | FOTOGRAFIE: WOUT HENDRICKX.