Yes, het zomerfruitseizoen vol kersen, rabarber, aardbeien en frambozen barst los! Pluk of koop het fruit en maak als de wiedeweerga deze pikante bessentiramisu met gemberbier.
Heb je de zomer-bakdrift te pakken, ga dan ook voor onze rabarbertaart met aardbei-muntsalsa en maak pistache-panna cotta met basilicum-kersen. Toch liever fruit-ijsjes? Wij geven je in het juni-nummer vier easy recepten om desserts en zoet bomvol fruit te delen. Bestel het blad hier.
Triple berry tiramisu
aantal 6 |
nagerecht, zoet |
|
|
Geef deze mocktail onder de tiramisu een lekker pittige kick door de lange vingers in gemberbier te dopen. Voor een extra spicy touch voeg je een snuf versgemalen kardemom toe (alleen de zaadjes, niet de groene peulen) aan het mascarpone-mengsel. Dat past bij elkaar als yin en yang! Want wat je misschien nog niet wist: gember en kardemom zijn familie van elkaar.
Kookgerei
- ook nodig: schaal van 16×22 cm en 6 cm hoog
Ingrediënten
- 400 g mascarpone
- 150 g fijne kristalsuiker
- 1 vanillepeul, in de lengte gehalveerd, merg eruit geschraapt
- 250 ml slagroom, lobbig opgeklopt
- 175 g lange vingers
- 200 ml gemberbier
- 350 g aardbeien, in plakjes
- 250 g frambozen, gehalveerd
- 250 g bramen, gehalveerd
- 1 el roze peper, geplet
Instructies
- Klop de mascarpone met de suiker en het vanillemerg luchtig. Meng de slagroom door de mascarpone.
- Dompel de lange vingers een voor een in het gemberbier en bedek de bodem van de schaal ermee.
- Beleg met 1⁄3 van het fruit en de helft van de mascarponecrème. Herhaal met nog 1⁄3 van het fruit en de rest van de mascarponecrème. Eindig met de rest van het fruit. Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast. Garneer met de roze peper.
Voedingswaarde
calorieën: 727kcal
eiwit: 10g
vet: 48g
koolhydraten: 62g
RECEPTEN, STYLING: LES FILLES ROUGES | FOTOGRAFIE: WOUT HENDRICKX.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Lekker als voorafje: bruschetta met gegrilde nectarine