In 20 minuten iets op tafel waar je toch indruk mee maakt? Deze groene falafelburger met biet & harissayoghurt heb je zo gemaakt en is toch weer eens iets anders dan je standaard burger of snelle pasta.
Nog meer falafel? 6x falafel recept – want zelfgemaakt is lekkerder
Wil je meer snelle recepten? Bestel snel ons nieuwste nummer:
Snelle groene falafelburger met biet
vegetarisch
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd |
libanees, midden-oosters |
vegetarisch
Deze 'smash' falafelburgers schep je zo uit de keukenmachine in de koekenpan. Zet tijdens het bakken alvast je toppings klaar.
Kookgerei
- keukenmachine
Ingrediënten
- 800 g kikkererwten, 2 blikken, uitlekgewicht 480 g, afgespoeld en uitgelekt
- 75 g rucola
- 2 tenen knoflook
- 1 tl gemalen komijn
- 4 el zelfrijzend bakmeel + evt. extra
- 3 el olijfolie
- 2 gekookte rode bieten
- 1 el harissa
- 150 g Griekse yoghurt
- 4 Libanese flatbreads
Instructies
- Pureer in de keukenmachine de kikkererwten met 50 g rucola, de knoflook, komijn en het bakmeel fijn. Breng het falafelmengsel op smaak met zout en peper. Voeg extra bakmeel toe als het mengsel te erg plakt.
- Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan. Schep 4 bergjes van het falafelmengsel in de koekenpan. Druk ze met de achterkant van een vochtige lepel plat en bak ze in 8 min. aan beide kanten bruin en gaar.
- Snijd intussen de bieten in plakjes. Meng de harissa door de yoghurt. Verdeel de resterende rucola met de bietjes over het flatbread.
- Leg op elk flatbread een falafel. Schep de harissayoghurt erop. Vouw het flatbread tweemaal dubbel zodat je een soort burger krijgt. Serveer de warme burgers meteen.
Voedingswaarde
calorieën: 455kcal
eiwit: 16g
vet: 15g
koolhydraten: 58g
RECEPT, FOTOGRAFIE, STYLING, FOODSTYLING: STUDIO PHILIPPI
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!