snelle appel-perentaart

snelle appel-perentaart
RECEPTEN: LOTTIE COVELL | FOTOGRAFIE: TOBY SCOTT | STYLING: DAVINA PERKINS | BEREIDING: LUCY O’REILLY.
lactosevrij
aantal 6 | taart, zoet | | | lactosevrij
Echt zó klaar en dit taartje is ideaal als toetje na een lichte soep of salade. Gebruik bladerdeeg met roomboter voor het lekkerste resultaat.
Kooktijd20 minutes
oven35 minutes
Totale tijd55 minutes

Ingrediënten

  • 1 rol koelvers bladerdeeg
  • 1 losgeroerd ei
  • 2 appels
  • 2 peren
  • sap van 1 citroen
  • 100 g gemalen amandelen
  • 1 tl kaneel
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 3 el abrikozenjam

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Kerf met de punt van een scherp mes een lijn op 1 cm afstand van de rand. Bestrijk de hele deegbodem royaal met losgeroerd ei. Snijd de appels en peren in dunne partjes en meng ze in een kom met het sap van 1 citroen.
  • Meng in een kom de gemalen amandelen met kaneel en strooi gelijkmatig uit over de deegbodem. Verdeel de partjes appel en peer erover. Bestrooi met bruine basterdsuiker. Bak de taart 30-35 min. tot het deeg goudbruin en knapperig is. Verwarm zachtjes 1 min. de abrikozenjam met 1 el water in een steelpan. Bestrijk de taart royaal hiermee.

Voedingswaarde

calorieën: 446kcal
eiwit: 9g
vet: 30g
koolhydraten: 34g
auteur: delicious.
RECEPTEN: LOTTIE COVELL | FOTOGRAFIE: TOBY SCOTT | STYLING: DAVINA PERKINS | BEREIDING: LUCY O’REILLY.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: alle soorten azijn op een rijtje