aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
|
hoofdgerecht |
|
|
Testkok Arjan: 'Zo lekker dat ik het snel nog eens ga maken en dan met andere verse kruiden voor de salsa. Hiermee blijf je variëren!'.
Ingrediënten
- 50 g boter
- 4 ribkarbonades
- 1 kg kriel, in schil
- 400 g peultjes
- 15 g platte peterselie (1 bosje)
- ½ vleesbouillontablet
- 2 el sinaasappelmarmelade
- 4 takjes tijm
- 2 (rode) uien
- 4 el extra vierge olijfolie
- 3 tenen knoflook
Instructies
-
Smelt in de koekenpan 25 g boter. Bestrooi de karbonades met zout en peper en bak ze op halfhoog vuur in 10 min. bruin en gaar. Kook de kriel in 10-12 min. gaar.
-
Snijd de ui fijn. Smelt in een tweede koekenpan de resterende 25 g boter. Bak de helft van de ui 1 min. Schep de peultjes erdoor en bak ze in 5-6 min. knapperig gaar. Snijd intussen de peterselie heel fijn. Rasp de knoflook boven de peterselie en meng 4 el olijfolie erdoor.
-
Neem de karbonades uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Bak in het bakvet de rest van de ui 5 min. Voeg 150 ml water, het bouillontablet, de marmelade en tijm toe. Schraap met een spatel de aanbaksels los en laat de jus 2-3 min. inkoken.
-
Leg de karbonades op een schaal. Schenk de sinaasappeljus erover. Meng de peterseliesalsa met de krieltjes en breng op smaak met zout. Serveer de salsa- krieltjes en peultjes bij de karbonades.
Voedingswaarde
calorieën: 577kcal
eiwit: 29g
vet: 21g
koolhydraten: 63g
EXTRA SMAAK De salsa is ook heerlijk met bijvoorbeeld peterselie, dille, kervel en basilicum. Een beetje citrusrasp extra geeft een frisse boost.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!