sinaasappelkarbonade met peultjes en salsakrieltjes

sinaasappelkarbonade met peultjes en salsakrieltjes
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
|
Testkok Arjan: 'Zo lekker dat ik het snel nog eens ga maken en dan met andere verse kruiden voor de salsa. Hiermee blijf je variëren!'.
Kooktijd30 minutes
Totale tijd30 minutes

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 4 ribkarbonades
  • 1 kg kriel, in schil
  • 400 g peultjes
  • 15 g platte peterselie (1 bosje)
  • ½ vleesbouillontablet
  • 2 el sinaasappelmarmelade
  • 4 takjes tijm
  • 2 (rode) uien
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 3 tenen knoflook

Instructies

  • Smelt in de koekenpan 25 g boter. Bestrooi de karbonades met zout en peper en bak ze op halfhoog vuur in 10 min. bruin en gaar. Kook de kriel in 10-12 min. gaar.
  • Snijd de ui fijn. Smelt in een tweede koekenpan de resterende 25 g boter. Bak de helft van de ui 1 min. Schep de peultjes erdoor en bak ze in 5-6 min. knapperig gaar. Snijd intussen de peterselie heel fijn. Rasp de knoflook boven de peterselie en meng 4 el olijfolie erdoor.
  • Neem de karbonades uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Bak in het bakvet de rest van de ui 5 min. Voeg 150 ml water, het bouillontablet, de marmelade en tijm toe. Schraap met een spatel de aanbaksels los en laat de jus 2-3 min. inkoken.
  • Leg de karbonades op een schaal. Schenk de sinaasappeljus erover. Meng de peterseliesalsa met de krieltjes en breng op smaak met zout. Serveer de salsa- krieltjes en peultjes bij de karbonades.

Voedingswaarde

calorieën: 577kcal
eiwit: 29g
vet: 21g
koolhydraten: 63g
auteur: delicious.
EXTRA SMAAK De salsa is ook heerlijk met bijvoorbeeld peterselie, dille, kervel en basilicum. Een beetje citrusrasp extra geeft een frisse boost.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!