salade van doperwten, paardenbloemblad & radijs

salade van doperwten, paardenbloemblad & radijs
RECEPTEN: LISELOTTE TORK | FOTOGRAFIE: ERNIE ENKELAAR | STYLING: ESTHER DE MUNNIK | BEREIDING: YVONNE JIMMINK.
glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 | salade, voorgerecht | | | glutenvrij, vegetarisch
Met hun knalgele bloemen kun je er niet omheen, paardenbloemen zijn overal! Pluk de jonge blaadjes als je gek bent op bittere slasoorten zoals witlof, radicchio, of friseesla: dit is een zalig alternatief.
Tip: Versier de salade met gele paardenbloemblaadjes, die kun je ook gewoon eten!
Kooktijd20 minutes
Totale tijd20 minutes

Ingrediënten

  • 300 g verse radijsjes
  • 6 eieren
  • 40 ml dikke boerenroom, slagroom of crème fraîche
  • 2 el wittewijn- of appelazijn
  • 90 ml koolzaadolie
  • 3 tl dijonmosterd (of 2 tl dijonmosterd + 1 tl Zeeuwse mosterd)
  • 1 1/2 el suiker
  • 50 g paardenbloembladblaadjes (geplukt uit de natuur en goed gewassen, 1 1/2 uur geweekt in rodewijnazijn voordat je ze gebruikt)
  • 400 g doperwten diepvries of vers, geblancheerd
  • evt. 100 g gepekelde radijs in dunne plakjes
  • 1 el verse dragonblaadjes

Instructies

  • Verwarm de oven op 170°C. Halveer de radijsjes en wrijf ze in met wat olijfolie. Plaats ze op een bakplaat en bestrooi met wat zeezout en pof ze ± 10 min. in de voorverwarmde oven of tot ze roze van kleur, zo houden ze nog wat bite. Zet apart.
  • Kook voor de slasaus de eieren 10 min. en pel ze. Maal het eigeel* fijn met de staafmixer of keukenmachine en voeg de room, azijn, koolzaadolie, 2 el water, mosterd en suiker toe. Mix minimaal 3 min. tot een egale saus. Breng op smaak met zout en peper. Als je het een beetje scherp vindt, kun je eventueel wat suiker toevoegen.
  • Haal het paardenbloemblad uit de azijn en maak wat droger met keukenpapier. Meng de doperwten met de gepofte radijs, paardenbloemblad, gepekelde radijsjes en lepel er wat van de slasaus over*. Bestrooi de salade als laatste met de dragon.

Voedingswaarde

calorieën: 427kcal
eiwit: 9g
vet: 33g
koolhydraten: 20g
auteur: delicious.
* TIP Gebruik het overgebleven eiwit en saus op een boterham, met bieslook. 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Superknapperige radijsjes, wat je daar mee moet maken? 11 recepten!