glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 |
salade, voorgerecht |
|
|
glutenvrij, vegetarisch
Met hun knalgele bloemen kun je er niet omheen, paardenbloemen zijn overal! Pluk de jonge blaadjes als je gek bent op bittere slasoorten zoals witlof, radicchio, of friseesla: dit is een zalig alternatief. Tip: Versier de salade met gele paardenbloemblaadjes, die kun je ook gewoon eten!
Ingrediënten
- 300 g verse radijsjes
- 6 eieren
- 40 ml dikke boerenroom, slagroom of crème fraîche
- 2 el wittewijn- of appelazijn
- 90 ml koolzaadolie
- 3 tl dijonmosterd (of 2 tl dijonmosterd + 1 tl Zeeuwse mosterd)
- 1 1/2 el suiker
- 50 g paardenbloembladblaadjes (geplukt uit de natuur en goed gewassen, 1 1/2 uur geweekt in rodewijnazijn voordat je ze gebruikt)
- 400 g doperwten diepvries of vers, geblancheerd
- evt. 100 g gepekelde radijs in dunne plakjes
- 1 el verse dragonblaadjes
Instructies
- Verwarm de oven op 170°C. Halveer de radijsjes en wrijf ze in met wat olijfolie. Plaats ze op een bakplaat en bestrooi met wat zeezout en pof ze ± 10 min. in de voorverwarmde oven of tot ze roze van kleur, zo houden ze nog wat bite. Zet apart.
- Kook voor de slasaus de eieren 10 min. en pel ze. Maal het eigeel* fijn met de staafmixer of keukenmachine en voeg de room, azijn, koolzaadolie, 2 el water, mosterd en suiker toe. Mix minimaal 3 min. tot een egale saus. Breng op smaak met zout en peper. Als je het een beetje scherp vindt, kun je eventueel wat suiker toevoegen.
- Haal het paardenbloemblad uit de azijn en maak wat droger met keukenpapier. Meng de doperwten met de gepofte radijs, paardenbloemblad, gepekelde radijsjes en lepel er wat van de slasaus over*. Bestrooi de salade als laatste met de dragon.
Voedingswaarde
calorieën: 427kcal
eiwit: 9g
vet: 33g
koolhydraten: 20g
* TIP Gebruik het overgebleven eiwit en saus op een boterham, met bieslook.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Superknapperige radijsjes, wat je daar mee moet maken? 11 recepten!