aantal 4 |
bijgerecht, voorgerecht |
feestelijk |
|
Sabrina: ‘Dadels hebben een heerlijke, intens zoete smaak, maar mogen wel aangevuld worden met een zure smaak. Deze salade zit boordevol smaken die goed bij de dadels passen; van verfrissend zoete sinaasappel tot krokante amandelen.’
Ingrediënten
- 3 sinaasappels
- 100 g waterkers
- 150 g dadels ontpit, elk in 4 stukjes
- 50 g amandelen geroosterd
- 4 el olijfolie
- 1 tl kaneelpoeder
- 2 el honing helder
- 2 el wijnazijn rood
Instructies
- Snijd met een scherp mesje de boven- en onderkant van de sinaasappels en snijd de schil en het witte vlies in repen van boven naar beneden weg, tot de hele sinaasappel is geschild. Snijd de sinaasappels doormidden en vervolgens in schijfjes van iets minder dan 1 cm dik. Zo krijg je ongeveer 5 schijfjes per halve sinaasappel.
- Leg de waterkers, de sinaasappelschijfjes en de dadels op een bord en bestrooi met de geroosterde amandelen. Meng voor de dressing de olijfolie met het kaneelpoeder, honing, rode wijnazijn, zeezout en zwarte peper in een kleine kom, meng door de salade en serveer direct.
Voedingswaarde
Recepten en bereiding: Sabrina Ghayour. Fotografie: Haarala Hamilton
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!