aantal 4 |
bijgerecht, voorgerecht |
feestelijk |
|
Sabrina: ‘Dadels hebben een heerlijke, intens zoete smaak, maar mogen wel aangevuld worden met een zure smaak. Deze salade zit boordevol smaken die goed bij de dadels passen; van verfrissend zoete sinaasappel tot krokante amandelen.’
Kooktijd15 minutesminutes
Totale tijd15 minutesminutes
Ingrediënten
3sinaasappels
100gwaterkers
150gdadelsontpit, elk in 4 stukjes
50gamandelengeroosterd
4elolijfolie
1tlkaneelpoeder
2elhoninghelder
2elwijnazijnrood
Instructies
Snijd met een scherp mesje de boven- en onderkant van de sinaasappels en snijd de schil en het witte vlies in repen van boven naar beneden weg, tot de hele sinaasappel is geschild. Snijd de sinaasappels doormidden en vervolgens in schijfjes van iets minder dan 1 cm dik. Zo krijg je ongeveer 5 schijfjes per halve sinaasappel.
Leg de waterkers, de sinaasappelschijfjes en de dadels op een bord en bestrooi met de geroosterde amandelen. Meng voor de dressing de olijfolie met het kaneelpoeder, honing, rode wijnazijn, zeezout en zwarte peper in een kleine kom, meng door de salade en serveer direct.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
Recepten en bereiding: Sabrina Ghayour. Fotografie: Haarala Hamilton