De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Salade met haricots verts

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
salade haricots vert-delicious


aantal 4 | lunchgerecht, salade, voorgerecht | | frans |
Een frisse, kleurige salade uit Frankrijk. Walnotenolie en stukjes gruyère zorgen voor een uitgesproken smaak.
kooktijd20 minuten
totale tijd20 minuten

ingrediënten

  • 300 g haricots verts
  • zout versgemalen peper
  • 4 el walnotenolie
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 2 tomaten
  • 1 el citroensap
  • 100 g eikenbladslamelange
  • 150 g gruyère in blokjes

instructies

  • Kook de haricots verts in ruim kokend water en wat zout in ± 5 min. beetgaar. Spoel ze af in een zeef onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Verhit 1 el walnootolie in een steelpan en bak de knoflook en sjalot zachtjes glazig.
  • Snijd de tomaten in blokjes en verwijder de zaadjes en het vocht. Schep de haricots verts met het sjalotmengsel, 3 el walnootolie, het citroensap, de tomaatblokjes, slamelange en kaas luchtig door elkaar. Breng de salade op smaak met zout en peper.
Voedingswaarde:
calorieën: 150kcal
| | |
auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


salade haricots vert-delicious