rucola-risotto met coquilles

rucola-risotto met coquilles
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi, Fotografie: Serge Philippi, Bewerking: Trudelies Schouten

Een restje rucola over? Maak er een pesto van en roer die door de risotto! Voeg gebakken coquilles toe en voilà: een doordeweekse maaltijd verandert moeiteloos in een feestelijk (kerst)diner, perfect als tussengerecht of hoofdgerecht.

aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, feestdagen, feestelijk, kerst | internationaal |
Rucolarisotto met coquilles is een heerlijk gerecht waarin de frisse smaak van rucola samenkomt met de zachte textuur van de coquilles. Voor kleine kinderen kun je de coquilles eenvoudig vervangen door krokante kibbeling, dat maakt hem net wat toegankelijker.
Voorbereiding35 minutes
Totale tijd35 minutes

Ingrediënten

  • 75 g rucola
  • 1 teen knoflook
  • 1 el pijnboompitten
  • 75 ml extra vierge olijfolie
  • 3 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 12 coquilles*
  • 4 el olijfolie, om te bakken
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 300 g risottorijst
  • 100 ml droge witte wijn
  • 900 ml groentebouillon, van tablet
  • 4 el crème fraîche
  • sap en rasp van 1 biocitroen
  • evt. geroosterde pastinaak met kerstrostomaatjes voor erbij

Instructies

  • Pureer met de staafmixer de helft van de rucola met de knoflook, de pijnboombitten en de extra vierge olijfolie tot een smeuïge pasta. Roer er de parmezaan door en breng de rucolapesto op smaak met peper.
  • Bestrooi de coquilles met zout en peper. Verhit in een hapjespan 2 el olijfolie. Fruit de sjalot. Schep de rijst erdoor en bak tot de korrels glanzen. Schenk de wijn erbij en laat de rijst de wijn zachtjes kokend opnemen. Voeg de bouillon in 3 porties toe. Laat de rijst de bouillon steeds zachtjes kokend opnemen voor je een volgende portie bouillon in de pan schenkt. Gaar de rijst zachtjes in 15-20 min.
  • Neem de risotto van het vuur. Roer de crème fraîche, het citroensap, de citroenrasp en peper naar smaak erdoor. Schep de rucolapesto door de risotto (meng niet volledig).
  • Laat de risotto afgedekt 3-4 min. staan. Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bak de coquilles in 1 min. per kant bruin en vanbinnen mals en sappig.
  • Schep de risotto op 4 borden. Leg de coquilles erop en bestrooi plus de rest van de rucola. Maak de borden af met een extra straaltje extra vierge olijfolie en peper naar smaak. Lekker met geroosterde pastinaak en troskerstomaatjes.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
* Veel supermarkten hebben coquilles in de diepvries. Bij enkele supermarkten met een verse-visafdeling kun je ze vers kopen.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi, Fotografie: Serge Philippi, Bewerking: Trudelies Schouten
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: coquilles met dragon-limoensaus en roodloflasagne | delicious.magazine