Zin in échte Surinaamse roti? Maak dit recept! Je kunt het gerecht ook prima een dag van tevoren maken, dan zijn de smaken nóg lekkerder.
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, weekend |
surinaams |
Bij Surinaamse toko’s en grote supermarkten kun je kant-en-klare rotivellen kopen. Die zijn natuurlijk het allerlekkerst en zorgen voor de perfecte versie van deze variant op klassieke roti met kip. Heb je geen rotiplaten kunnen vinden, neem dan bijvoorbeeld wraps voor dit gerecht.
Ingrediënten
- 400 g aardappelen vastkokend, in blokjes van 1 cm
- 3 eieren
- 2 el olie
- 2 uien fijngesneden
- 1 rode peper klein, zonder zaadlijsten, in reepjes
- 300 g kipgehakt
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- 2 tl tomatenpuree
- 1½ el garam massala*
- 400 g kousenband* in stukken
- 4 rotivellen* of tortillawraps
Instructies
- Kook de aardappelblokjes in weinig water met zout, afgedekt, in 8-10 min. gaar. Kook intussen de eieren in 6-7 min. hard. Verhit in een hapjespan de olie. Fruit de ui, knoflook en rode peper 2 min.
- Voeg het gehakt toe en bak met een spatel in 4 min. rul en bruin. Meng de tomatenpuree en de massala erdoor en bak 1 min. mee. Schenk 200 ml water in de pan. Stoof het gehakt 8 min. met de deksel op de pan.
- Kook intussen de kousenband in 5-6 min. beetgaar. Pel de eieren en snijd ze in vieren. Verwarm de rotivellen volgens de aanwijzingen. Giet de aardappel en de kousenband af en schep door het gehakt.
- Leg op 4 borden een rotivel. Verdeel het kipgehakt met de aardappelblokjes, de eiparten en de kousenband erover. Klap de roti dubbel en serveer.
Voedingswaarde
* Massala of garam massala is een pittig, gemalen specerijenmengsel uit de Indiase keuken, te koop bij de toko. Ook rotiplaten of -vellen en kousenband, een soort lange sperziebonen, zijn te koop bij toko’s en oosterse supers.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Wat is Surinaamse roti?
Roti is een van oorsprong Hindoestaans gerecht en betekent letterlijk ‘brood’. Het is vaak gemaakt van bloem en bijvoorbeeld gele spliterwten. Roti zelf is dus het brood, de vulling is een bijgerecht. Wat doe je in roti? Meestal wordt het gegeten met kip, aardappelen, kousenband en kruiden.