Soms is geluk een bord met pasta. Zeker met deze romige penne met kaas en paddenstoelen maak je ons heel erg blij.
Meer pasta inspiratie? 11x pasta ovenschotel
Of shop delicious. februari. Dit nummer staat vol winterpret: kaas, whisky & winterse seizoensgroenten. Dus maak een soep met parmezaan of brood met Saint Albray-kaas, wintertoetjes met moutig & licht rokerige whisky en duik de keuken in voor heerlijk winters comfortfoodmet seizoensgroenten als schorseneren, biet & aardpeer. Bestel het nummer hier!
Romige penne met kaas en paddenstoelen
aantal 6 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd, weekend |
italiaans |
We dagen je uit om maar eens een beter voorbeeld van kazig comfortfood te noemen.
Kookgerei
- ovenschaal van 1,5 liter inh.
Ingrediënten
- 60 g boter
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 ui, fijngesneden
- 600 g gemengde paddenstoelen
- 4 el 60 ml droge witte wijn
- 20 g gedroogd eekhoorntjesbrood, porcini, geweekt in 125 ml kokendheet water, fijngesneden
- 2 tl mild gerookte-paprikapoeder
- 3 el tijmblaadjes + extra om mee te bestrooien
- 2 el worcestersaus
- 1 el bloem
- 250 ml zure room
- 200 ml slagroom
- 200 g pittige cheddar of mozzarella, geraspt
- 300 g penne, beetgaar gekookt volgens de aanwijzingen op het pak, koud afgespoeld
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180℃.
- Smelt de boter in een grote koekenpan op laag vuur. Voeg de knoflook en ui toe en schep ze ± 6 min. om. Snijd de paddenstoelen fijn, maar houd een paar mooie exemplaren apart als garnering. Voeg de fijngesneden paddenstoelen toe aan de pan. Zet het vuur wat hoger en bak ze onder regelmatig omscheppen in ± 10 min. bruin op matig vuur.
- Voeg de wijn toe en laat ± 2 min. inkoken. Voeg de geweekte paddenstoelen met het weekwater toe. Voeg het paprikapoeder, de tijm, worcestersaus en wat zout en peper toe. Laat in ± 5 min. inkoken.
- Strooi de bloem erover, roer goed door en laat 1 min. binden. Meng de zure room erdoor, breng aan de kook en breng op smaak met zout en peper. Voeg de slagroom, helft van de kaas en de gekookte pasta toe. Schep in een ovenschaal en verdeel de rest van de kaas en de achtergehouden paddenstoelen erover. Laat in de oven in 20-25 min. goudbruin worden en serveer.
Voedingswaarde
calorieën: 528kcal
eiwit: 20g
vet: 39g
koolhydraten: 34g
RECEPT: PHOEBE WOOD | FOTOGRAFIE: NIGEL LOUGH | STYLING: KIRSTEN JENKINS
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Liever Italiaans zonder pasta? 47x Italiaanse recepten zónder pasta in de hoofdrol