romige knolselderijsoep met varkensvlees

romige knolselderijsoep met varkensvlees
Fotografie: Benjamin Dearnley, Styling: Kirsten Jenkins

Mogen we even eerlijk zijn? Deze romige knolselderijsoep is héél veel soeps. Soep is precies wat je nodig hebt na een lange dag werken of een lekkere dag buiten. Voor wie ga jij ‘m maken?

Meer kookinspiratie? Haal het laatste nummer van delicious. in huis!

Romige knolselderijsoep met varkensvlees

glutenvrij
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd, weekend, winter | hollands | glutenvrij
Room en knolselderij maken deze soep fluweelzacht. Verse kruiden, ui, prei en sjalotjes geven nóg meer smaak!
Tip: Wil je de soep vega maken? Begin dan bij stap 3 en neem groentebouillon.
Kooktijd35 minutes
trekken2 hours 25 minutes
Totale tijd3 hours

Kookgerei

  • staafmixer

Ingrediënten

  • 1 kg spareribs
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 wortel, fijngesneden
  • 1 prei, gewassen, fijngesneden
  • 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
  • 5 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 20 g boter
  • 4 sjalotten, in ringen
  • 4 tenen knoflook, in plakjes
  • 1 kg knolselderij, geschild, fijngesneden
  • 175 ml slagroom + wat extra voor erbij
  • 1 el bieslook, fijngesneden

Instructies

  • Leg de spareribs in een grote (soep)pan en schenk er 2 l water bij. Voeg de ui, wortel, prei, bleekselderij, tijm en laurier toe. Breng aan de kook en schuim af. Draai het vuur laag en laat de soep 2 uur trekken tot het vlees van het bot valt; schuim tussentijds zo nodig nog eens af.
  • Schep het vlees op een bord, laat afkoelen en pluk het van het bot. Zeef de bouillon; wat in de zeef achterblijft, heb je niet meer nodig.
  • Verhit de boter in een steelpan op laag vuur. Bak hierin de sjalotten en knoflook met wat zout en peper 5-6 min. Voeg de knolselderij, slagroom en 1¼ l bouillon toe.*
  • Verwarm bijna tot het kookpunt, draai het vuur laag en laat de knolselderij in 20-25 min. gaar worden. Neem van het vuur en pureer glad met de staafmixer. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Schep de soep in kommen en verdeel het vlees erover. Sprenkel er nog wat room over en bestrooi met bieslook.

Voedingswaarde

calorieën: 572kcal
eiwit: 33g
vet: 36g
auteur: delicious.
* Bouillon die je overhoudt, kun je invriezen en 2-3 maanden bewaren.
Fotografie: Benjamin Dearnley, Styling: Kirsten Jenkins
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: rode-uiensoep met balsamico – zo maak je het stap voor stap