Hier zijn we dol op; rode-rijstsalade met roodlof, rodekool en geroosterde walnoten. Gezond en voedend met lekker veel smaak. Zo zien we salades graag.Ook lekker: parelcouscoussalade met asperges & feta-harissadressing.
Voorbereiding30 minutesminutes
Totale tijd30 minutesminutes
Ingrediënten
250gvolkoren rode rijst
4takjes dragon + extra voor erover
3elrodewijnazijn
2elgembersiroop
½struik bleekselderij
400groodlof
150gwalnoten
1appelbijv. jonagold
300ggesneden rodekoolkoelvers
100ggranaatappelpitjes
voorraad
5elolijfolieextra vierge
1tlmosterd
Instructies
Kook de rijst in 12-15 min. volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de dragon fijn. Klop een vinaigrette van de wijnazijn, extra vierge olijfolie, gembersiroop, mosterd en dragon.
Maak de bleekselderij schoon, schil de stengels en snijd in reepjes. Snijd ook het roodlof in reepjes. Rooster de noten in een droge koekenpan en schud ze op een bord.
Giet de rijst af en laat goed uitlekken. Meng de vinaigrette door de rijst en laat afkoelen tot lauwwarm. Was de appel en snijd ongeschild in blokjes.
Schep de bleekselderij, rodekool, roodlof, appel, walnoten en granaatappelpitjes door de rijst. Breng de salade op smaak met zout en peper.
Voedingswaarde
calorieën: 709kcal
eiwit: 18g
vet: 39g
koolhydraten: 64g
auteur: delicious.
Je kunt een kwart rodekool ook op de mandoline flinterdun snijden, zo krijgt je flinters rodekool i.p.v. stukjes.Recept, fotografie, styling en bereiding: Studio Philippi