rode-rijstsalade met roodlof, rodekool en geroosterde walnoten

rode-rijstsalade met roodlof, rodekool en geroosterde walnoten

Voorkeur: glutenvrij, glutenvrij / lactosevrij, lactosevrij, veganistisch, vegetarisch

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | internationaal | glutenvrij, lactosevrij, vegan, vegetarisch

Hier zijn we dol op; rode-rijstsalade met roodlof, rodekool en geroosterde walnoten. Gezond en voedend met lekker veel smaak. Zo zien we salades graag.Ook lekker: parelcouscoussalade met asperges & feta-harissadressing.

Voorbereiding:30

Totale tijd:30

Ingrediënten

  • 250 g volkoren rode rijst
  • 4 takjes dragon + extra voor erover
  • 3 el rodewijnazijn
  • 2 el gembersiroop
  • ½ struik bleekselderij
  • 400 g roodlof
  • 150 g walnoten
  • 1 appel bijv. jonagold
  • 300 g gesneden rodekool koelvers
  • 100 g granaatappelpitjes

voorraad

  • 5 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl mosterd

Instructies

  1. Kook de rijst in 12-15 min. volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de dragon fijn. Klop een vinaigrette van de wijnazijn, extra vierge olijfolie, gembersiroop, mosterd en dragon.
  2. Maak de bleekselderij schoon, schil de stengels en snijd in reepjes. Snijd ook het roodlof in reepjes. Rooster de noten in een droge koekenpan en schud ze op een bord.
  3. Giet de rijst af en laat goed uitlekken. Meng de vinaigrette door de rijst en laat afkoelen tot lauwwarm. Was de appel en snijd ongeschild in blokjes.
  4. Schep de bleekselderij, rodekool, roodlof, appel, walnoten en granaatappelpitjes door de rijst. Breng de salade op smaak met zout en peper.

Voedingswaarde

  • calorieën: 709 kcal
  • eiwit: 18 g
  • vet: 39 g
  • koolhydraten: 64 g

Je kunt een kwart rodekool ook op de mandoline flinterdun snijden, zo krijgt je flinters rodekool i.p.v. stukjes.

Recept, fotografie, styling en bereiding: Studio Philippi

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!