lactosevrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
italiaans |
lactosevrij
Risoni en meer rijstvormige pasta is steeds makkelijker te vinden, maar je kunt ook rijst, rode linzen, korte pasta of bloemkoolrijst nemen.
Ingrediënten
- 60 ml olijfolie (4 el)
- 1 kleine venkel, in dunne plakjes
- 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
- 250 g risoni (rijstvormige pasta)
- 400 g tomatenblokjes (uit blik)
- 680 ml groentebouillon
- rasp van 1 biocitroen, sap van 1/2 citroen
- 600 g witvisfilet* (4 stuks)
- 90 g pitloze groene olijven, fijngesneden peterselie- en basilicumblaadjes, fijngesneden + extra blaadjes
Instructies
- Verhit 2 el olie in een grote koekenpan op matig vuur. Bak hierin de venkel en knoflook onder regelmatig omscheppen ± 4 min.
- Voeg de risoni, tomaten, bouillon, de helft van de citroenrasp wat zout en peper toe. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook de risoni 8 min. onder regelmatig omscheppen, zodat hij niet aankoekt.
- Bestrooi de visfilets aan beide kanten met zout en peper en leg ze op de risoni. Leg de deksel op de pan en kook de risoni met de vis in 4-6 min. precies gaar.
- Meng intussen de olijven, peterselie, basilicum, het citroensap en de rest van de citroenrasp met de rest van de olijfolie en wat zout en peper. Schep het olijvenmengsel vlak voor serveren over de risoni.
Voedingswaarde
calorieën: 497kcal
eiwit: 36g
vet: 15g
koolhydraten: 51g
* Kijk op goodfish.nl voor een duurzame keus.
RECEPTEN: HAYDEN QUINN | FOTOGRAFIE: BRETT STEVENS | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Risoni over? Maak er deze salade mee: orzo met romanesco en radijsbladpesto