eenpansgerecht: rijst met groenten, gerookte forel & yoghurt

rijst met groenten, gerookte forel en yoghurt
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
|
Te lekker, weinig voorbereiden én met veel verse kruiden en seizoensgroenten. Boerenkool, broccoli en kruidige ras el hanout. Proef het voorjaar in deze verrukkelijke eenpanner met forel!

Nog meer lekkers met forel: scones als borrelhapje met zalmforel

Liever vega(n)? Vervang de vis door in sojasaus gebakken paddenstoelen en blokjes gerookte tofoe. Vervang de yoghurt door plantaardige yoghurt voor de veganistische optie.

kooktijd20 minutes
totale tijd20 minutes

ingrediënten

  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 80 g boter
  • 3 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 4 sjalotten, in dunne plakjes
  • 150 g boerenkool, stelen en blad fijngesneden
  • 3 el ras el hanout + extra voor erover
  • 750 g gekookte wilde rijst of zilvervliesrijst, of een mix
  • 1 broccoli in roosjes
  • 250 ml groentebouillon
  • 750 g warmgerookte forel- of zalmfilet zonder vel, in vlokken verdeeld
  • rasp en sap van 1 biocitroen yoghurt, voor erbij

instructies

  • Verhit de olie en boter in een grote, diepe koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Voeg als de boter begint te schuimen de knoflook, sjalot en boerenkoolsteeltjes toe en schep 3-4 min. om. Voeg de ras el hanout en gekookte rijst toe en verwarm 3-4 min. onder af en toe omscheppen. Voeg het boerenkoolblad en de broccoliroosjes toe en schenk de bouillon erbij. Schep 5 min. om tot de boerenkool is geslonken en de broccoli gaar is.
  • Meng de helft van de forel, de citroenrasp en het -sap erdoor en verdeel de rest van de forel erover. Bestrooi met nog wat extra ras el hanout en serveer met de yoghurt.

Voedingswaarde:

calorieën: 662kcal

|

eiwit: 42g

|

vet: 31g

|

koolhydraten: 51g
auteur: delicious.
RECEPTEN: DOMINIC SMITH | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.

 

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
rijst met groenten, gerookte forel en yoghurt
RECEPTEN: DOMINIC SMITH | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.