aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
|
hoofdgerecht |
|
|
Te lekker, weinig voorbereiden én met veel verse kruiden en seizoensgroenten. Boerenkool, broccoli en kruidige ras el hanout. Proef het voorjaar in deze verrukkelijke eenpanner met forel!
Nog meer lekkers met forel: scones als borrelhapje met zalmforel
Liever vega(n)? Vervang de vis door in sojasaus gebakken paddenstoelen en blokjes gerookte tofoe. Vervang de yoghurt door plantaardige yoghurt voor de veganistische optie.
Ingrediënten
- 3 el extra vergine olijfolie
- 80 g boter
- 3 tenen knoflook, in dunne plakjes
- 4 sjalotten, in dunne plakjes
- 150 g boerenkool, stelen en blad fijngesneden
- 3 el ras el hanout + extra voor erover
- 750 g gekookte wilde rijst of zilvervliesrijst, of een mix
- 1 broccoli in roosjes
- 250 ml groentebouillon
- 750 g warmgerookte forel- of zalmfilet zonder vel, in vlokken verdeeld
- rasp en sap van 1 biocitroen yoghurt, voor erbij
Instructies
-
Verhit de olie en boter in een grote, diepe koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Voeg als de boter begint te schuimen de knoflook, sjalot en boerenkoolsteeltjes toe en schep 3-4 min. om. Voeg de ras el hanout en gekookte rijst toe en verwarm 3-4 min. onder af en toe omscheppen. Voeg het boerenkoolblad en de broccoliroosjes toe en schenk de bouillon erbij. Schep 5 min. om tot de boerenkool is geslonken en de broccoli gaar is.
-
Meng de helft van de forel, de citroenrasp en het -sap erdoor en verdeel de rest van de forel erover. Bestrooi met nog wat extra ras el hanout en serveer met de yoghurt.
Voedingswaarde
calorieën: 662kcal
eiwit: 42g
vet: 31g
koolhydraten: 51g
RECEPTEN: DOMINIC SMITH | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!