ricotta gnudi met citroen-saliesaus

Ricotta gnudi met citroen-saliesaus
vegetarisch
aantal 6 | hoofdgerecht | | italiaans | vegetarisch
Gnudi zijn eigenlijk niets anders dan 'naakte' ravioli zonder hun deegjasje. De ricotta zorgt voor een fluweelzacht mondgevoel terwijl de parmezaanse kaas en citroen de nodige kick geven.
8x ravioli recepten – from scratch én met koelverse pasta
kooktijd25 minutes
uitlekken en rusten2 hours
totale tijd2 hours 25 minutes

ingrediënten

  • 500 g ricotta
  • 80 g parmezaanse kaas, fijn geraspt + extra voor erover
  • 100 g bloem, gezeefd
  • 55 g fijne semolina + wat extra
  • 3 el fijngesneden salie + hele salieblaadjes om te bakken
  • 2 eieren, losgeroerd
  • snufje versgeraspte nootmuskaat
  • rasp en sap van 1 biocitroen + sap van 1⁄2-1 citroen, naar smaak
  • 1 tl zeezoutvlokken
  • 125 ml extra vergine olijfolie
  • 50 g boter, in blokjes
  • ½ teen knoflook fijngesneden

instructies

  • Laat de ricotta ± 1 uur in een zeef boven een kom uitlekken in de koelkast. Doe de ricotta, parmezaan, bloem, semolina, fijngesneden salie, eieren, nootmuskaat, citroenrasp en 1 tl zeezoutvlokken in een kom en meng ze voorzichtig. Vorm met 2 lepels 24 langwerpige gnudi. Bestuif een dienblad met wat semolina en leg de gnudi naast elkaar erop. Zet onafgedekt minstens 1 uur in de koelkast.
  • Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig tot hoog vuur. Bak hierin de helft van de gnudi in 4-5 min. goudbruin; keer ze voorzichtig. Schep ze op een schaal en houd ze losjes afgedekt met aluminiumfolie warm terwijl je de rest van de gnudi bakt in de rest van de olie.
  • Bak hierna in dezelfde pan de hele salieblaadjes in ± 10 sec. knapperig. Schep ze op een bord.
  • Doe het citroensap, de boter en knoflook in de pan bij de olie. Verwarm 2-3 min. tot de knoflook goudgeel en de boter lichtbruin kleurt. Besprenkel de gnudi met de citroensaus en strooi de salieblaadjes erover. Bestrooi vlak voor serveren met de geraspte parmezaan.
Voedingswaarde:
calorieën: 548kcal
|
eiwit: 18g
|
vet: 42g
|
koolhydraten: 24g
auteur: delicious.
RECEPTEN, BEREIDING: PHOEBE WOOD | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Ricotta gnudi met citroen-saliesaus
RECEPTEN, BEREIDING: PHOEBE WOOD | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.