Als er een recept schreeuwt om experimenteren, dan is het ravioli wel. Je kunt al je creativiteit kwijt in de vulling én de saus en zo op zoek gaan naar de beste smaakcombinatie. Vind je dat toch wat spannend? Pak dan één van onderstaande ravioli recepten erbij. Dan gaat het sowieso bij je tafelgenoten in de smaak vallen.
Ravioli is een van de meest geliefde gerechten uit de Italiaanse keuken. En dat kunnen wij maar al te goed begrijpen. Het bestaat uit een deeglaag, gevuld met een mix van vlees, kaas of groenten. Voor het deeg kun je verschillende soorten bloem gebruiken, zoals semolina. Het ligt er maar net aan voor wat voor textuur of smaak je gaat. Voeg wat zout, olijfolie en wellicht ei toe en je hebt een perfect deegje.
Je hemelse deegkussentjes vallen of staan wel dit deeg. Het moet stevig genoeg zijn om de vulling vast te houden tijdens het koken, maar ook zacht genoeg voor een goede bite.
Lees ook: zo maak je stap voor stap ravioli
Ravioli vulling
Voor de vulling kun je het traditioneel aanpakken: ricotta en spinazie, of paddenstoelen en truffels. De Italianen zijn gek op kaas en vlees (ricotta, Parmezaanse kaas, gehakt). Pak je het liever vegetarisch aan, dan kun je bijvoorbeeld gaan voor pompoen of bietjes.
Helemaal uitgepakt met je vulling? Voel je dan niet bezwaard om de saus eenvoudig te houden. Kies voor een simpele tomatensaus of lekkere botersaus. Voeg wat verse kruiden als basilicum en oregano toe en klaar ben je.
Zelf maken of uit het koelschap?
Mocht je ravioli from scratch gaan maken: het recept vraagt wat oefening. Wees niet ontmoedigd als het gerecht de eerste keer niet perfect is.
En voor wie ravioli uit de winkel gebruikt: ook aan jou hebben we gedacht. Hieronder vind je diverse recepten.
Recepten met koelverse ravioli
Zelf ravioli maken
Lees ook: 47x Italiaanse recepten zónder pasta in de hoofdrol