ribkarbonade in mosterd-saliesaus met savooiestamppot

ribkarbonade in mosterd-saliesaus met savooiestamppot

aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd, herfst, winter | hollands |

Simpel en snelle Hollandse pot! Deze ribkarbonade met savooiestamppot is de ideale mix van seizoensgroenten en vlees.

Kooktijd:30

Ingrediënten

  • kg kruimige aardappels, geschild, in stukken
  • 600 g savooiekool, in fijne repen
  • 4 ribkarbonades
  • 2 el bloem
  • 2 el grove mosterd
  • 2 takjes salie + extra voor garnering
  • 175 ml vleesfond
  • 200 ml slagroom
  • zoetzure zilveruitjes, voor erbij

voorraad

  • 50 g boter 1 ui

Instructies

  1. Kook de aardappels met de savooiekool in 20 min. gaar. Smelt in een koekenpan 25 g boter. Bestrooi de karbonades met zout en peper en bak ze in 8 min. bruin en gaar. Snijd intussen de ui fijn.
  2. Neem het vlees uit de pan. Bak de ui met de salie 2 min. in de boter. Bestrooi met de bloem en bak 1 min. mee. Roer de mosterd erdoor. Schenk langzaam de vleesfond en slagroom erbij en roer tot een gladde saus. Leg de karbonades in de saus en houd ze op laag vuur warm.
  3. Giet de aardappels met de kool af; vang 1 kop kookvocht op. Stamp de aardappels met de savooiekool, een scheut mosterd-saliesaus, de resterende 25 g boter en evt. wat kookvocht tot smeuïge stamppot.
  4. Breng op smaak met zout en peper. Schep de stamppot en de karbonades op 4 borden. Serveer met de rest van de saus. Lekker met zilveruitjes.

Voedingswaarde

  • calorieën: 811 kcal
  • eiwit: 40 g
  • vet: 39 g
  • koolhydraten: 70 g

R+B+S Janneke Philippi, F Serge Philippi, Studio Philippi

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook deze ribkarbonade recepten:

pastinaakpuree met sesam & karbonades

varkenskarbonade met salie, pancetta en witte bonen