ribkarbonade in mosterd-saliesaus met savooiestamppot

ribkarbonade in mosterd-saliesaus met savooiestamppot
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd, herfst, winter | hollands |
Simpel en snelle Hollandse pot! Deze ribkarbonade met savooiestamppot is de ideale mix van seizoensgroenten en vlees.
Kooktijd30 minutes

Ingrediënten

  • kg kruimige aardappels, geschild, in stukken
  • 600 g savooiekool, in fijne repen
  • 4 ribkarbonades
  • 2 el bloem
  • 2 el grove mosterd
  • 2 takjes salie + extra voor garnering
  • 175 ml vleesfond
  • 200 ml slagroom
  • zoetzure zilveruitjes, voor erbij

voorraad

  • 50 g boter 1 ui

Instructies

  • Kook de aardappels met de savooiekool in 20 min. gaar. Smelt in een koekenpan 25 g boter. Bestrooi de karbonades met zout en peper en bak ze in 8 min. bruin en gaar. Snijd intussen de ui fijn.
  • Neem het vlees uit de pan. Bak de ui met de salie 2 min. in de boter. Bestrooi met de bloem en bak 1 min. mee. Roer de mosterd erdoor. Schenk langzaam de vleesfond en slagroom erbij en roer tot een gladde saus. Leg de karbonades in de saus en houd ze op laag vuur warm.
  • Giet de aardappels met de kool af; vang 1 kop kookvocht op. Stamp de aardappels met de savooiekool, een scheut mosterd-saliesaus, de resterende 25 g boter en evt. wat kookvocht tot smeuïge stamppot.
  • Breng op smaak met zout en peper. Schep de stamppot en de karbonades op 4 borden. Serveer met de rest van de saus. Lekker met zilveruitjes.

Voedingswaarde

calorieën: 811kcal
eiwit: 40g
vet: 39g
koolhydraten: 70g
auteur: delicious.
R+B+S Janneke Philippi, F Serge Philippi, Studio Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook deze ribkarbonade recepten:

pastinaakpuree met sesam & karbonades

varkenskarbonade met salie, pancetta en witte bonen