aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd, herfst, winter |
hollands |
Simpel en snelle Hollandse pot! Deze ribkarbonade met savooiestamppot is de ideale mix van seizoensgroenten en vlees.
Ingrediënten
- 1¼ kg kruimige aardappels, geschild, in stukken
- 600 g savooiekool, in fijne repen
- 4 ribkarbonades
- 2 el bloem
- 2 el grove mosterd
- 2 takjes salie + extra voor garnering
- 175 ml vleesfond
- 200 ml slagroom
- zoetzure zilveruitjes, voor erbij
voorraad
- 50 g boter 1 ui
Instructies
- Kook de aardappels met de savooiekool in 20 min. gaar. Smelt in een koekenpan 25 g boter. Bestrooi de karbonades met zout en peper en bak ze in 8 min. bruin en gaar. Snijd intussen de ui fijn.
- Neem het vlees uit de pan. Bak de ui met de salie 2 min. in de boter. Bestrooi met de bloem en bak 1 min. mee. Roer de mosterd erdoor. Schenk langzaam de vleesfond en slagroom erbij en roer tot een gladde saus. Leg de karbonades in de saus en houd ze op laag vuur warm.
- Giet de aardappels met de kool af; vang 1 kop kookvocht op. Stamp de aardappels met de savooiekool, een scheut mosterd-saliesaus, de resterende 25 g boter en evt. wat kookvocht tot smeuïge stamppot.
- Breng op smaak met zout en peper. Schep de stamppot en de karbonades op 4 borden. Serveer met de rest van de saus. Lekker met zilveruitjes.
Voedingswaarde
calorieën: 811kcal
eiwit: 40g
vet: 39g
koolhydraten: 70g
R+B+S Janneke Philippi, F Serge Philippi, Studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook deze ribkarbonade recepten: