Simpel en snelle Hollandse pot! Deze ribkarbonade met savooiestamppot is de ideale mix van seizoensgroenten en vlees.
Kooktijd30 minutesminutes
Ingrediënten
1¼kgkruimige aardappels,geschild, in stukken
600gsavooiekool,in fijne repen
4ribkarbonades
2elbloem
2elgrove mosterd
2takjes salie + extra voor garnering
175mlvleesfond
200mlslagroom
zoetzure zilveruitjes,voor erbij
voorraad
50gboter1 ui
Instructies
Kook de aardappels met de savooiekool in 20 min. gaar. Smelt in een koekenpan 25 g boter. Bestrooi de karbonades met zout en peper en bak ze in 8 min. bruin en gaar. Snijd intussen de ui fijn.
Neem het vlees uit de pan. Bak de ui met de salie 2 min. in de boter. Bestrooi met de bloem en bak 1 min. mee. Roer de mosterd erdoor. Schenk langzaam de vleesfond en slagroom erbij en roer tot een gladde saus. Leg de karbonades in de saus en houd ze op laag vuur warm.
Giet de aardappels met de kool af; vang 1 kop kookvocht op. Stamp de aardappels met de savooiekool, een scheut mosterd-saliesaus, de resterende 25 g boter en evt. wat kookvocht tot smeuïge stamppot.
Breng op smaak met zout en peper. Schep de stamppot en de karbonades op 4 borden. Serveer met de rest van de saus. Lekker met zilveruitjes.
Voedingswaarde
calorieën: 811kcal
eiwit: 40g
vet: 39g
koolhydraten: 70g
auteur: delicious.
R+B+S Janneke Philippi, F Serge Philippi, Studio Philippi