ribeye steak met chimichurri

ribeye steak met chimichurri
RECEPTEN: MARK LABROOY | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: KIRSTEN JENKINS.

Meer inspiratie voor de zomer? Haal het laatste nummer van delicious. in huis!

Ribeye steak met chimichurri van de bbq

glutenvrij, lactosevrij
aantal 4 | hoofdgerecht | | argentijns | glutenvrij, lactosevrij
Juist nu wil je zoveel mogelijk buiten zijn, easy koken en ongecompliceerd lekker eten. Wij serveren je daarom dit relaxte recept voor ribeye steak van de bbq. Leun achterover & ontspan, het wordt sowieso lekker!
42x bbq recepten voor de perfecte avond
Kooktijd20 minutes
rusten1 hour
Totale tijd1 hour 20 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: vlees/keukenthermometer

Ingrediënten

  • 600 g ribeye-steaks 4 dikke van ± 150 g, uiteinde van het bot schoongesneden (bestel bij je slager), op kamertemperatuur
  • extra vergine olijfolie

chimichurri

  • rasp en sap van 2 biocitroenen + extra citroenpartjes voor erbij
  • 1 el dijonmosterd
  • 1 bosje koriander, fijngesneden
  • 1 bosje bladpeterselie fijngesneden 1⁄2 kleine rode ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook geraspt
  • 1 rode chilipeper zonder zaadjes, fijngesneden
  • 200 ml extra vergine olijfolie

Instructies

  • Meng in een kom alle ingrediënten voor de chimichurri en voeg wat zout en peper toe. Laat minstens 1 uur rusten.
  • Maak intussen de barbecue aan of verhit een grillpan op hoog vuur. Besprenkel de steaks met olijfolie en bestrooi aan beide kanten met flink wat zout en peper.
  • Verlaag de temperatuur tot matig en gril de steaks 5-6 min. per kant, zodat ze grillstrepen krijgen. Neem ze van de grill als ze een kerntemperatuur van 40-45°C hebben. Dek losjes af met aluminiumfolie en laat 15-20 min. rusten op een rooster, op een warme plek. De steaks garen onder de aluminiumfolie nog wat verder tot ± 52-55°C (medium). Serveer de steaks met de chimichurri en citroenpartjes.

Voedingswaarde

calorieën: 762kcal
eiwit: 32g
vet: 68g
koolhydraten: 3g
auteur: delicious.
RECEPTEN, BEREIDING: MARK LABROOY | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: pulled pork van Dan Toombs