ribeye met parmezaanfriet en paprikasalsa

ribeye met parmezaanfriet en paprikasalsa
STUDIO PHILIPPI
Voorkeur: glutenvrij, lactosevrij

aantal 4 | hoofdgerecht | | | glutenvrij, lactosevrij

Lekker met haricots verts met kappertjes. Als je die kappertjes 1 min. meefrituurt in de olie worden ze heerlijk knapperig.

Kooktijd:30

Totale tijd:30

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 tomaat
  • 1/2 bosje koriander
  • 1-2 el limoensap
  • olie om te frituren
  • 1 kg verse friet*
  • 4 ribeyes à 150 g of 2 ribeyes à 300 g*, op kamertemperatuur
  • 50 g geraspte parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 kleine sjalot

Instructies

  1. Snijd de paprika, tomaat en sjalot in stukjes. Maal in de keukenmachine of in 2 porties in de hakmolen van de staafmixer de paprika, tomaat, sjalot, knoflook en koriander tot een salsa. Breng op smaak met het limoensap en zout.
  2. Verhit de olie om te frituren tot 180°C. Bak de friet in porties in 4-5 min. krokant en goudbruin.
  3. Verhit intussen in een koekenpan de olijfolie. Bestrooi de ribeyes met zout en peper. Bak het vlees op hoog vuur in 1-2 min. per kant bruin en vanbinnen rosé of naar wens gaar. Laat het vlees in aluminiumfolie 5 min. rusten.
  4. Leg de ribeyes op 4 borden. Schep er de salsa bij en serveer met de friet, royaal bestrooid met de parmezaanse kaas.

Voedingswaarde

  • calorieën: 1034 kcal
  • eiwit: 45 g
  • vet: 60 g
  • koolhydraten: 74 g

*Je kunt ook kiezen voor ovenfrites, in de oven neemt dat wel iets meer tijd: zo’n 20 min. Heb je dikkere ribeyes bak ze dan 1-2 min. langer.

STUDIO PHILIPPI

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Ook lekker snel klaar: asperge-shaslick met couscous