glutenvrij, lactosevrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
|
glutenvrij, lactosevrij
Lekker met haricots verts met kappertjes. Als je die kappertjes 1 min. meefrituurt in de olie worden ze heerlijk knapperig.
Ingrediënten
- 1 rode paprika
- 1 tomaat
- 1/2 bosje koriander
- 1-2 el limoensap
- olie om te frituren
- 1 kg verse friet*
- 4 ribeyes à 150 g of 2 ribeyes à 300 g*, op kamertemperatuur
- 50 g geraspte parmezaanse kaas
- 1 teentje knoflook
- 2 el olijfolie
- 1 kleine sjalot
Instructies
- Snijd de paprika, tomaat en sjalot in stukjes. Maal in de keukenmachine of in 2 porties in de hakmolen van de staafmixer de paprika, tomaat, sjalot, knoflook en koriander tot een salsa. Breng op smaak met het limoensap en zout.
- Verhit de olie om te frituren tot 180°C. Bak de friet in porties in 4-5 min. krokant en goudbruin.
- Verhit intussen in een koekenpan de olijfolie. Bestrooi de ribeyes met zout en peper. Bak het vlees op hoog vuur in 1-2 min. per kant bruin en vanbinnen rosé of naar wens gaar. Laat het vlees in aluminiumfolie 5 min. rusten.
- Leg de ribeyes op 4 borden. Schep er de salsa bij en serveer met de friet, royaal bestrooid met de parmezaanse kaas.
Voedingswaarde
calorieën: 1034kcal
eiwit: 45g
vet: 60g
koolhydraten: 74g
*Je kunt ook kiezen voor ovenfrites, in de oven neemt dat wel iets meer tijd: zo’n 20 min. Heb je dikkere ribeyes bak ze dan 1-2 min. langer.
STUDIO PHILIPPI
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Ook lekker snel klaar: asperge-shaslick met couscous