rendang met lamsschenkel

rendang met lamsschenkel

Rendang is eigenlijk niks anders dan een geurige curry uit de Indonesische keuken. Vol kruiden en bomvol smaak. De toevoeging van lamsschenkel aan deze variant maakt ‘m nóg lekkerder.

Liever een hele Indische rijsttafel? 19x de lekkerste Indonesische & Indische recepten

Rendang met lamsschenkel

aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | weekend | indonesisch |
Kruidig, geurig en vol met smaak.
kooktijd35 minutes
oventijd2 hours 30 minutes

Kookgerei

  • vijzel

ingrediënten

  • ½ tl korianderzaad
  • ½ tl komijnzaad
  • 8 kardemompeulen
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 1,2 kg lamsschenkels, 4 stuks
  • 1 ui, in dunne ringen
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 rode chilipepers, in de lengte gehalveerd
  • ½ tl kurkumapoeder
  • 1 el tamarindepasta
  • 500 ml kippenbouillon
  • 400 g kokosroom
  • 1 stengel citroengras, sereh, gekneusd, in 6 cm-stukjes
  • 2 cassia- of kaneelstokjes
  • 3 steranijs
  • 6 kerrieblaadjes
  • 2 korte komkommers, in 4 parten
  • langkorrelrijst, gestoomd met kardemompeulen erin, en krokante uitjes (kant-en-klaar), voor erbij

instructies

  • Verwarm de oven voor op 160℃.
  • Schep het korianderzaad, het komijnzaad en de kardemompeulen 4-5 min. om in een kleine koekenpan op matig vuur tot de aroma’s vrijkomen. Doe alles in de vijzel en wrijf en stamp fijn.
  • Verhit 50 ml van de olie in een grote braadpan op hoog vuur. Bestrooi de lamsschenkels met zout en braad ze 6-8 min. rondom goudbruin. Schep ze uit de pan op een bord.
  • Verhit in dezelfde pan de resterende 50 ml olie op matig tot hoog vuur. Bak de ui en knoflook al omscheppend in 3-4 min. glazig. Voeg de chilipepers, kurkuma, tamarinde en de specerijen uit de vijzel toe. Bak nog 2-3 min en voeg dan de kippenbouillon, kokosroom, het citroengras, de cassia, steranijs en kerrieblaadjes toe. Breng de curry aan de kook en voeg de lamsschenkels weer toe. Zet de pan afgedekt in de oven en stoof in ± 2 uur en 30 min. botermals. Serveer met komkommer en geef de kardemomrijst en krokante uitjes erbij.
Voedingswaarde:
calorieën: 928kcal
|
eiwit: 65g
|
vet: 69g
|
koolhydraten: 42g
auteur: delicious.
RECEPT, BEREIDING: MATT MORAN | FOTOGRAFIE: NIGEL LOUGH | STYLING: KIRSTEN JENKINS
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
rendang met lamsschenkel