4x recept voor rendang – de Indonesische smaakexplosie

Rendang, afkomstig uit West-Sumatra, is niet zomaar een gerecht: het is een smaakexplosie. Duik in de Indonesische keuken en maak onderstaand recept voor rendang, of een van de variaties!

Het geheim van rendang? Geduld. Het vlees suddert langzaam in kruiden en kokosmelk totdat het bomvol smaak zit. Het resultaat is verrukkelijk mals vlees. Echt zo’n project wat je dit weekend wil oppakken.

Variaties op rendang

Rendang heeft inmiddels de wereld veroverd en dus komt het stoofvlees in talloze variaties. Natuurlijk zijn we gek op de traditionele bereidingswijze, maar ook rendang is aan culturele trends onderhevig. Chefs over de hele wereld geven er hun eigen draai aan. Wat dacht je van rendang-burgers of taco’s? En onlangs spotte we op een feestje rendangkroketjes. Heerlijk!

Lees ook: alles wat je wil weten over tamarinde

Ook bij delicious. houden we van klassiekers én verrassende twists. Zo vind je hieronder naast versies met rundvlees, een recept met hazenpoten of als je liever voor vegetarisch gaat: met pulled oats. Lekker langzaam gestoofd of makkelijke en snel.

Een ding blijft overeind: alle recepten zitten bomvol smaak. Eet smakelijk!

4x recept voor rendang

rendang met kurkumarijst
In Indonesië weten ze wat écht lekker is. Stoofvlees + zelfgemaakte kruidenpasta + romige kokossaus = verrukkelijk.
Heb jij nog stoofvlees over? Doe het dan op dit heerlijke broodje met smokey chilisaus.
naar recept
rendang met kurkumarijst - delicious recept voor rendang
hazenrendang
Deze hazenrendang zit bomvol specerijen als gember, kurkuma en laurier. Verwacht een ware smaak explosie zodra je deze pan op tafel zet. Neem er de tijd voor en stop er veel liefde in. Daar wordt hij extra lekker van. Nog meer zin in stoven? Bekijke deze varkenswangen in miso-sojasaus.
naar recept
hazenrendang - delicious
rendang daging met atjar van komkommer
Voor een snelle versie vervangen we sukadelappen door hamlappen of magere varkenslappen en stoven de rendang in ongeveer 45 min. gaar. Draai het vuur de laatste 5 min. wat hoger en laat de saus tot de gewenste dikte inkoken.
Ook lekker: vegan cheat rendang.
naar recept
supersnelle vegetarische rendang met Pulled Oats
Minta & Mae nemen de keuken van Janneke Philippi over en vieren de herfst. En wat is er nu meer herfstig dan een lekker bord vol rendang? Minta & Mae maken hun eigen easy cheat versie.
Ga je toch liever voor de klassieke versie? Maak dan deze rendang met kurkumarijst.
naar recept

Meer inspiratie? Bestel het laatste nummer van delicious.!

rendang met kurkumarijst - delicious recept voor rendang