ravioli lasagne met pecorino-bechamelsaus

ravioli lasagne met pecorino-bechamelsaus
RECEPT: HELENA MOURSELLAS | FOTOGRAFIE: MARK ROPER | STYLING: DAVID MORGAN.

Ravioli lasagne? In het april-nummer van delicious. delen we de lekkerste recepten met kant-en-klare gevulde pasta als basis. Doe gefrituurde ravioli in je salade, maak tortellini alla puttanesca of zet deze lasagne in de oven.

Ravioli lasagne met pecorino-bechamelsaus

vegetarisch
aantal 8 | hoofdgerecht | | italiaans | vegetarisch
Zelf pasta vullen is leuk maar vraagt veel tijd. Dus wordt het afhalen of zelf maken? Hier hoef je niet te kiezen. Haal gevulde pasta bij de deli en ga er zelf mee aan de slag. De paddenstoelen geven een heerlijke bite aan deze vega lasagne.
Kooktijd50 minutes
oven30 minutes
Totale tijd1 hour 20 minutes

Ingrediënten

  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 40 g boter
  • 1 ui, fijngesneden
  • 500 g champignons, in plakjes
  • ½ bosje tijm, blaadjes afgeplukt
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 3 el tomatenpuree
  • 1,2 kg tomaten uit blik, 3 blikken
  • 100 g spinazie
  • 800 g verse ravioli met auberginevulling
  • 30 g Parmezaanse kaas, fijn geraspt
  • 30 g pecorino, fijn geraspt basilicumblaadjes, om erover te strooien

pecorino-bechamelsaus

  • 70 g boter
  • 35 g bloem
  • 750 ml melk
  • 100 g pecorino, geraspt

Instructies

  • Verhit de olie en boter in een grote, diepe koekenpan op matig vuur en bak de ui 8-10 min. zonder te laten kleuren. Voeg de champignons, tijm en knoflook toe en bak 15 min. tot ze lichtbruin kleuren. Voeg de tomatenpuree toe en schep 2 min. om. Voeg de tomaten en 125 ml water toe en laat ± 15 min. inkoken. Duw de tomaten stuk met een houten pollepel. Schep de spinazie erdoor, neem van het vuur.
  • Smelt intussen de 70 g boter voor de pecorino-bechamelsaus in een middelgrote steelpan op laag vuur. Strooi de bloem erover en roer ± 2 min. zodat de bloem gaar wordt. Voeg onder voortdurend roeren de melk in 2 delen toe, totdat je een gladde saus hebt. Laat de saus 30 sec. koken tot hij is gebonden. Neem van het vuur en roer de pecorino en wat versgemalen zwarte peper erdoor.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Kook de ravioli in 1-2 min. halfgaar in een grote steelpan met licht gezouten kokend water. Giet af.
  • Schep eenderde van de paddenstoelensaus in een grote, rechthoekige ovenschaal. Leg hierop de helft van de ravioli naast elkaar. Schep hierop weer eenderde van de paddenstoelensaus en daarop de helft van de bechamel.
  • Verdeel dan de rest van de ravioli, de paddenstoelensaus en bechamel erover. Bestrooi met Parmezaanse kaas en pecorino en zet de schaal ± 30 min. in de oven, tot hij goudbruin is gegratineerd. Bestrooi vlak voor serveren met basilicum.

Voedingswaarde

calorieën: 1163kcal
eiwit: 46g
vet: 53g
koolhydraten: 119g
auteur: delicious.
RECEPTEN: HELENA MOURSELLAS | FOTOGRAFIE: MARK ROPER | STYLING: DAVID MORGAN.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

vegetarische lasagne: 12 toppers waar we gek op zijn