vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht, lunchgerecht |
pasen, weekend |
|
Raapstelen zijn het jong geoogste blad van de Chinese kool of de meiknol. Een ‘vergeten groente’ die een revival verdient! Combineer deze raapstelenfrittata met tuinbonen, Hollandse kaas en wittewijnazijn en je weet niet wat je meemaakt. Tip: extra lekker met stukjes kort geblancheerde groene asperges!
Ingrediënten
- 250 g tuinbonen diepvries
- 12 eieren
- 50 ml slagroom
- 3 bosuien fijngesneden
- 2 bossen raapstelen wortels verwijderd
- 400 g Hollandse witte in blokjes van 1 x 1 cm, of buffelmozzarella
- 2 sjalotten in dunne halve ringen
- 2 el vlierbesbloesem of wittewijnazijn
- 5 el olijfolie extra vierge
- 200 g spinazie
- zuurdesemcroutons* voor erbij
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de tuinbonen ± 2 min. in kokend water met zout.
- Klop in een kom de eieren en room los en voeg zout en peper naar smaak toe. Roer de bosui erdoor. Verdeel de raapstelen over een ingevette ovenschaal en verdeel de tuinbonen erover. Schenk het eimengsel erover en verdeel de kaas erover. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak in 25-30 min. goudbruin en gaar.
- Laat de sjalot met de azijn 5 min. in een kom marineren. Voeg de olie toe en breng de dressing op smaak met zout en peper. Schep in een ruime kom de spinazie en dressing door elkaar en serveer met de frittata. Lekker met zuurdesemcroutons.
Voedingswaarde
* Zuurdesemcroutons zelf maken: snijd sneden zuurdesembrood in blokjes, besprenkel ze met olijfolie en bak ze (tegelijk met de frittata) 10-15 min. in de oven.
Recept: Yolanda van der Jagt. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. Productie: Ellen van Mol
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook:
raapstelenstamppot met chorizo en olijven
Door de raapstelen op het laatst door de warme puree te scheppen, behouden de frisgroene steeltjes hun lekkere knak. Janneke gebruikt voor stamppot vaak volle melk in plaats van crème fraîche. Dat geeft net zo'n romige smaak.
naar recept
limabonen met raapstelen, raapsteelpesto, doperwten & feta
Tijdens de lockdown genoten we online bijna dagelijks van de culinaire capriolen van Mae & haar moeder Minta, adjunct-hoofdredacteur van delicious. Vanaf nu vind je elke maand twee vegetarische recepten van Minta & Mae in delicious. magazine, elke maand met een andere seizoensgroente in de hoofdrol. Deze maand staat in het teken van raapstelen, met onder andere dit heerlijke recept voor limabonen met raapstelen, raapsteelpesto, doperwten & feta. Een fris groentegerecht boordevol seizoensgroenten.
naar recept
Lees hier meer over raapstelen!