Janneke Philippi geeft Europese klassiekers graag haar eigen twist. Zoals tabouleh met quinoa – dus glutenvrij! De granaatappelpitjes zorgen voor frisse mini-explosies in je mond.
Kooktijd20 minutesminutes
Totale tijd20 minutesminutes
Ingrediënten
150gdriekleuren quinoa
1komkommer
2tomaten
1flinke sjalot
40gplatte peterselie
4takjes munt
1bos koriander
sap van 1 citroen
2tlgemalen komijn
100ggranaatappelpitjes
5elextra vierge olijfolie
Instructies
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de zaadlijsten uit de komkommer en tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de sjalot fijn.
Giet de quinoa af en laat op een wijde schaal afkoelen tot kamertemperatuur. Snijd de blaadjes van de peterselie, munt en koriander fijn. Meng het citroensap met de komijn en de olijfolie.
Meng de tomaat met de komkommer, de fijngesneden kruiden en de komijn-vinaigrette door de quinoa. Schep ook de granaatappelpitjes erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Voedingswaarde
calorieën: 322kcal
eiwit: 8g
vet: 16g
koolhydraten: 32g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.