quinoa-tabouleh salade

quinoa-tabouleh salade
STUDIO PHILIPPI
glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
midden-oosters |
glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch
Janneke Philippi geeft Europese klassiekers graag haar eigen twist. Zoals tabouleh met quinoa – dus glutenvrij! De granaatappelpitjes zorgen voor frisse mini-explosies in je mond.
Kooktijd20 minutes
Totale tijd20 minutes

Ingrediënten

  • 150 g driekleuren quinoa
  • 1 komkommer
  • 2 tomaten
  • 1 flinke sjalot
  • 40 g platte peterselie
  • 4 takjes munt
  • 1 bos koriander
  • sap van 1 citroen
  • 2 tl gemalen komijn
  • 100 g granaatappelpitjes
  • 5 el extra vierge olijfolie

Instructies

  • Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de zaadlijsten uit de komkommer en tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de sjalot fijn.
  • Giet de quinoa af en laat op een wijde schaal afkoelen tot kamertemperatuur. Snijd de blaadjes van de peterselie, munt en koriander fijn. Meng het citroensap met de komijn en de olijfolie.
  • Meng de tomaat met de komkommer, de fijngesneden kruiden en de komijn-vinaigrette door de quinoa. Schep ook de granaatappelpitjes erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Voedingswaarde

calorieën: 322kcal
eiwit: 8g
vet: 16g
koolhydraten: 32g
auteur: delicious.
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!