aantal 4 |
lunchgerecht, voorgerecht |
doordeweeks |
portugees |
Sopa de pão e tomate is een heerlijke, eenvoudige Portugese tomatensoep die je binnen 25 minuten op tafel hebt. Met slechts een paar ingrediënten, maak je een heerlijke maaltijd. Perfect voor drukke dagen wanneer je toch iets lekkers wilt eten zonder uren in de keuken te staan.
voorbereiding25 minutes minutes
totale tijd25 minutes minutes
ingrediënten
- 2 kg rijpe tomaten
- 60 ml extra vergine olijfolie + extra om erover te sprenkelen
- 4 sjalotten fijngesneden
- 3 tenen knoflook fijngesneden
- 1 laurierblaadje
- 500 ml kippenbouillon
- 4 dikke zuurdesemboterhammen zonder korsten, zo gesneden dat ze in de soepkommen passen
- muntblaadjes om erover te strooien
instructies
- Kerf elke tomaat aan de onderkant kruiselings in en leg ze in een grote kom. Overgiet ze met kokendheet water en laat 4-5 min. staan. Giet de tomaten af en pel ze.
- Verhit de olie in een middelgrote pan op hoog vuur. Bak hierin de sjalotten 4-5 min. onder af en toe omscheppen. Voeg de knoflook en laurier toe en bak nog 1-2 min. mee. Voeg driekwart van de tomaten toe en bak ze onder regelmatig omscheppen en pletten 3-4 min. Voeg de kippenbouillon toe. De soep mag best vrij dik zijn, maar moet dun genoeg om goed in het brood te kunnen trekken.
- Snijd de rest van de tomaten klein. Leg in elke soepkom een stuk brood en verdeel de soep erover. Schep de fijngesneden tomaten erover en bestrooi met munt. Sprenkel er vlak voor serveren nog wat olie over en bestrooi met versgemalen zwarte peper.
calorieën: 379kcal
|
eiwit: 8g
|
vet: 19g
|
koolhydraten: 37g
auteur: delicious.
Recepten: Matt Preston, fotografie: Chris Court, Styling: Kirsten Jenkins
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Lees ook: Turkse yoghurtsoep (Yo Urtlumantiçorbasi) | delicious.magazine (deliciousmagazine.nl)