pompoentaart

pompoentaart
RECEPTEN: DARREN ROBERTSON | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.

Laat je verrassen door onze pompoenrecepten, want de bekende pompoen is veelzijdiger dan je denkt. Hij pakt niet alleen hartig gevuld of in pittige soep geweldig goed uit, ook in deze zoete taart is hij heerlijk.

Zin om nog meer te bakken met pompoen? Van choco-eclairs met pompoenroom of pompoenmuffins, bestel dan het nieuwe nummer van delicious.:

Pompoentaart

vegetarisch
aantal 8 | taart | | amerikaans | vegetarisch
Voel je de knisperende lucht? Het geluid van krakende blaadjes onder je laarzen? En kun je alleen maar denken aan pompoen op elk moment van de dag? Het kruidige herfstseizoen is begonnen, en dat betekent aan de bak!
Trap het seizoen af met deze Amerikaanse darling: pumpkin pie. Helemaal niet moeilijk en angstaanjagend verslavend.
pumpkin spice: wat is het en hoe maak je het zelf?
Kooktijd15 minutes
oven1 hour 40 minutes
Totale tijd1 hour 55 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: ronde taartvorm met ribbelrand en losse bodem van 22 cm Ø, ingevet, steunvulling als blindbakbonen

Ingrediënten

  • 700 g flespompoen geschild, zonder pitten en in 10 cm-stukken
  • 1 rol koelvers bladerdeeg
  • 3 eieren
  • ¼ tl gemberpoeder*
  • ¼ tl kaneel
  • ¼ tl geraspte nootmuskaat
  • ¼ tl pimentpoeder
  • 125 g bruine basterdsuiker
  • 2 el ahornsiroop
  • opgeklopte slagroom, voor erbij

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de stukken pompoen op een grote bakplaat en rooster ± 45-55 min. tot ze gaar zijn en licht karamelliseren.
  • Leg het bladerdeeg in de bakvorm en druk het tegen de rand. Klap de over- hangende rand terug naar binnen. Leg een vel bakpapier op de deegbodem en giet de steunvulling erin. Zet de bodem bij de pompoen in de oven en bak ± 20 min. mee. Verwijder de vulling en het bakpapier en bak nogmaals 15 min. tot de bodem goudbruin en droog is. Laat afkoelen. Haal ook de pompoen uit de oven en laat afkoelen. Verlaag de oventemperatuur naar 160°C. Pureer de pompoen glad. Je hebt voor dit recept 500 g pompoenpuree nodig.
  • Schep de pompoenpuree in een kom en meng de eieren, gemberpoeder, kaneel, nootmuskaat, pimentpoeder, basterdsuiker en ahornsiroop erdoor tot een glad mengsel. Schenk in de deegbodem en bak de taart ± 45 min. tot de vulling is gestold maar in het midden nog wat wiebelig aanvoelt. Laat volledig afkoelen op een rooster en laat nog ± 2 uur opstijven in de koelkast. Serveer met de opgeklopte room.

Voedingswaarde

calorieën: 228kcal
eiwit: 4g
vet: 9g
koolhydraten: 29g
auteur: delicious.
*Of vervang de specerijen door 1 theelepel pumpkin spice.
RECEPTEN: DARREN ROBERTSON | FOTOGRAFIE: BEN DEARNLEY | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!