pittige vegetarische ramen met groenten

pittige vegetarische ramen met groenten

Japanners eten thuis meestal geen sushi of elegante mini-hapjes. Omdat het leven druk is en de werkdagen lang, komen er meestal eenvoudige gerechten op tafel. Wel altijd met veel groenten en heel veel smaak. Het bewijs? Deze vegetarische ramen.

Een goed begin is het halve werk: Gek op de Japanse keuken? Deze 11 ingrediënten wil je standaard in huis hebben

Udonnoedels zijn dikke, bijna chewy noedels van tarwe. Ramen zijn ook gemaakt van tarwe maar dunner en steviger. Ze kunnen beide goed in de soep. Japanse noedels zijn zowel ongekookt als voorgekookt te koop.

Wil je na deze vegetarische ramen nog meer inspiratie uit de Japanse keuken? Je vindt er alles over in het nieuwste nummer. Bestel het hier:

Pittige vegetarische ramen met groenten

vegetarisch
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd, weekend | japans | vegetarisch
Echt comfort food zo’n grote kom ramen met heel veel groente en pittige chili-olie. In Japan mag je de noedels gewoon naar binnen slurpen.
Gebruik in plaats van mini-paksoi eventueel shanghai paksoi of boksoi.
Kooktijd40 minutes

Ingrediënten

  • 500 g voorgekookte of verse dunne ramennoedels
  • 2 tl olie + 4 el om in te bakken
  • 8 tenen knoflook, in dunne, lange plakjes
  • 500 g gemengde paddenstoelen, bijv. shiitake, duinvoetje, enoki en beukenzwam
  • 1 rode ui, in dunne parten
  • 160 g witte shiro miso
  • 20 g verse gemberwortel, geschild, in fijne julienne
  • 2 l (zoutarme) groentebouillon
  • 3 el rijstazijn
  • 3 el chili-olie + extra voor erbij
  • 4-5 stuks mini-paksoi
  • 2 voorgekookte maïskolven, korrels losgesneden (of 150 g maïs uit blik)
  • 4 grote eieren, zachtgekookt en gehalveerd

Instructies

  • Breng een grote steelpan met licht gezouten water aan de kook op hoog vuur. Voeg de noedels toe en trek ze met een vork voorzichtig uit elkaar terwijl het water weer aan de kook komt. Kook de noedels 30 sec., of tot ze net gaar zijn en giet ze af in een vergiet. Spoel ze koud af en laat ze goed uitlekken en schep ze om met 2 tl olie. Laat ze verder uitlekken in het vergiet boven een kom.
  • Veeg de pan schoon en verhit hierin de 60 ml olie op hoog vuur. Schep de knoflook hierin 30-40 sec. om tot hij goudgeel en knapperig is. Schep met een schuimspaan op keukenpapier.
  • Schep de helft van de paddenstoelen in de pan en bak ze in ± 2 min. lichtbruin op halfhoog vuur. Schep ze op een bord en bak zo ook de rest van de paddenstoelen. Doe alle gebakken paddenstoelen terug in de pan en voeg de uiparten toe. Bak ± 3 min. onder af en toe omscheppen.
  • Voeg de miso en gember toe en schep alles 30 sec. om. Roer de bouillon erdoor tot de miso is opgelost. Voeg de azijn en chili-olie toe. Breng aan de kook, draai het vuur lager en laat de bouillon 10 min. trekken op matig vuur, onder af en toe roeren.
  • Trek intussen de grotere bladeren van de mini-paksoi los. Doe de losse bladeren en stronkjes bij de bouillon en laat ze onder af en toe omscheppen in ± 2 min. slinken en gaar worden. Neem de pan van het vuur en schep de noedels en maïs erdoor. Serveer de ramen met de gehalveerde eieren erop en geef er extra chili-olie bij.

Voedingswaarde

calorieën: 692kcal
eiwit: 26g
vet: 36g
koolhydraten: 61g
auteur: delicious.
RECEPT: LUCY NUNES, TRACEY PATTISON | FOTOGRAFIE: BRETT STEVENS | STYLING: DAVID MORGAN
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: miso ramen met kipgehakt en zelfgemaakte noodles